Μουντιάλ: Γερμανία «βλέπουν» οι οπαδοί, Βραζιλία το… FinTech!

0
Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας, με το ματς της διοργανώτριας χώρας με τη Σαουδική Αραβία, και οι φίλοι της στρογγυλής θεάς προσπαθούν να προβλέψουν ποια θα είναι η χώρα που στον τελικό της 15ης Ιουλίου θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.
Όπως προκύπτει από τις σχετικές έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι οπαδοί και οι αναλυτές που χρησιμοποιούν ειδικά στατιστικά μοντέλα διαφωνούν στις προβλέψεις τους για το νικητή του Μουντιάλ.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της γνωστής αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs εκτιμούν ότι η χώρα που θα θριαμβεύσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι η Βραζιλία με ποσοστό 18,5%. Ακολουθούν η Γαλλία με 11,3% και η Γερμανία με 10,7%. Στο στατιστικό τους μοντέλο έμφαση έδωσαν σε 53 διαφορετικές μεταβλητές όπως οι αξιολογήσεις των εθνικών ομάδων και των παικτών, καθώς  και η πρόσφατη απόδοση που παρουσίασαν.
Στον αντίποδα, οι οπαδοί έχουν διαφορετική γνώμη. Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos στην οποία συμμετείχαν 12.000 άτομα από 27 χώρες, το 23% προέβλεψε ότι νικητής θα είναι η Γερμανία, ενώ ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 21% η Βραζιλία και αρκετά πιο πίσω η Ισπανία με 11%.
Ποιος έχει τη σωστή πρόβλεψη; Μένει να το δούμε στα ρωσικά γήπεδα. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται, αν εξαιρέσουμε ίσως την Αργεντινή, δύσκολα κάποια άλλη εθνική ομάδα θα καταφέρει να ανταγωνιστεί τη Βραζιλία και τη Γερμανία.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.