Νέο παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας της AXA στο Παρίσι

0

H ΑΧΑ επενδύει σημαντικά στη καινοτομία σε διάφορα επίπεδα και με πολλές μεθόδους ενώ είναι αρκετά ενεργή στο χώρο των επενδύσεων Venture Capital.

Η νεώτερη επένδυση είναι το «Java», το παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας της AXA, το οποίο αποτελεί έναν agile χώρο τεχνολογίας, σχεδιασμένο με σεβασμό προς το περιβάλλον, στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού, μαζί με άλλα τμήματα της εταιρείας. Στόχος του είναι να προωθήσει νέες μεθόδους εργασίας και να φιλοξενήσει όλα τα νεοσύστατα τμήματα καινοτομίας και τεχνολογίας του Ομίλου.

Από το 2014 η ΑXA ενισχύει τις προσπάθειές της για καινοτομία μέσα από ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο οικοσύστημα, για το οποίο έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1 δις ευρώ.

Ο βραχίονας VC ΑΧΑ Venture Partners διαχειρίζεται 600 εκατομμύρια δολάρια και έχει επενδύσει σε 38 εταιρίες μέχρι σήμερα μέσω 131 γύρων.  Η τελευταία επένδυση της ήταν στον τρίτο γύρο της Insuretech  Limelight Health ενώ είχαν προηγηθεί οι Happytal, η οποία βοηθάει τους ασθενείς πριν και μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, Zenjob μια startup εύρεσης υπαλλήλων μερικής απασχόλησης, hackjob για εύρεση ταλέντων, K4Connect για εξυπηρέτηση ατόμων τρίτης ηλικίας και με προβλήματα κινητικότητας, Futurae για ασφάλεια ΙΤ, ForceManager για διαχείριση και έλεγχο των ομάδων πωλήσεων και Welth μια πλατφόρμα βελτίωσης της ζωής των ασθενών.

Η 1η Ιανουαρίου σηματοδότησε έναν σημαντικό σταθμό σε αυτή την παγκόσμια στρατηγική του Ομίλου, καθώς συστήθηκε επίσημα η ΑΧΑ Next, μία νέα εταιρεία, αφιερωμένη στην καινοτομία και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, για την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής κάλυψης. Κύριοι τομείς δραστηριότητας της ΑΧΑ Next είναι η Υγεία, η λεγόμενη Platform Economy, η επιχειρηματική συνέχεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι μεταφορές (mobility).

Παράλληλα, η AXA δημιούργησε την AXA REV (Research, Engineering & Vision), μία ομάδα που συνδυάζει αφενός τις ενέργειες του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, αφετέρου την τεχνογνωσία στην επεξεργασία δεδομένων, τις πλατφόρμες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Κύρια επιδίωξη της συγκεκριμένης δομής είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για την καλύτερη διαχείριση δεδομένων (data management), στηρίζοντας τις Εταιρείες του Ομίλου ΑΧΑ και προάγοντας την ευρεία διάδοση νέων τεχνολογιών, όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης, του Blockchain και του Internet of Things (IoT).

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.