Ξεκίνησε ο διαγωνισμός “Samsung Tomorrow Solutions” με έπαθλο χρηματοδότηση

0

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού «Samsung Tomorrow Solutions 2019», ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2013 και έχει στόχο την κοινωνική συνεισφορά και αφορά στην ανάδειξη της πρωτοποριακής ιδέας που θα δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο. Φέτος, για δεύτερη φορά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με διεθνείς συμμετοχές.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους σε τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η υγεία/φαρμακευτική, το περιβάλλον/ασφάλεια, και η ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών. Ο διαγωνισμός «Samsung Tomorrow Solutions» δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία και υποδομές της Samsung Electronics.

Στην έβδομη χρονιά του, ο διαγωνισμός έχει αναδείξει πλειάδα πετυχημένων συμμετοχών που συνεισφέρουν στην κοινωνία, όπως ένα σύστημα θερμικής απεικόνισης και μια φορητή διαγνωστική συσκευή για οφθαλμικές παθήσεις. Αυτές οι συμμετοχές χρησιμοποιούνται σε πυροσβεστικές αποστολές και σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε αναπτυσσόμενες χώρες, συμβάλλοντας αντίστοιχα στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Οι ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού, θα μπουν σε λίστα χρηματοδότησης και συμβουλευτικής υποστήριξης από τη Samsung Electronics για περαιτέρω εξέλιξη των ιδεών τους σε πραγματικές καταστάσεις. Υπολογίζεται πως περίπου $180.000 θα διατεθούν στους νικητές για ανάπτυξη και δοκιμαστικούς ελέγχους των ιδεών τους.

Για τις συμμετοχές με ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, η Samsung Electronics θα παρέχει απεριόριστη υποστήριξη για την ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών και συνεργασιών, καθώς και το αρχικό επιχειρηματικό κόστος για την εμπορική προώθηση της καινοτομίας.
Για παράδειγμα, η φορητή διαγνωστική συσκευή για οφθαλμικές παθήσεις της ομάδας Project BOM, που κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των βραβείων 2018 Impact, έλαβε επιπρόσθετη τεχνική και οικονομική υποστήριξη από τη Samsung Electronics για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη συσκευή. Η ομάδα Project BOM ανέπτυξε μια κάμερα αμφιβληστροειδούς και μια πλατφόρμα ιατρικών πληροφοριών που χρησιμοποιεί smartphones για τη μείωση της εμφάνισης της τύφλωσης που μπορεί να αποφευχθεί και προκύπτει από την περιορισμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung Electronics και η ομάδα Project BOM team συνεργάστηκαν για τη βελτιστοποίηση της λύσης και παρείχαν τη συσκευή σε 20 κέντρα υγείας στην πόλη Quang Tri, του Vietnam. Παράλληλα, προγραμματίζεται διανομή σε ακόμα 20 κέντρα υγείας σε άλλα σημεία, μέσα στον χρόνο. Αυτή η λύση ξεκίνησε από μια ιδέα επαγγελματιών υγείας και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Samsung Electronics, για να προσθέσει καινοτομία στον ιατρικό κλάδο σε αναπτυσσόμενες χώρες που υποφέρουν από ελλείψεις σε προηγμένο εξοπλισμό για οφθαλμολογικές παθήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα στο website του διαγωνισμού μέχρι τις 16 Μαΐου 2019.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.