Ξεκίνησε ο 3ος διεθνής διαγωνισμός Fintech Beyond Hackathon από τη Eurobank

0

H Eurobank διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, τον διεθνή διαγωνισμό FinTech, Beyond Hackathon, σε συνεργασία με το Found.Ation και το The Cube Athens.

Στόχος του 3ου διαγωνισμού FinTech “Beyond Hackathon”, μιας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank, είναι να διακρίνει και να ενισχύσει νέες, ταλαντούχες ομάδες – φυσικών προσώπων και νεοσυσταθέντων νομικών προσώπων – που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στα εξής πεδία: αποτελεσματική διαχείριση διαθεσίμων, διευκόλυνση διαδικασιών πληρωμών και εισπράξεων, πιο αποδοτική διαχείριση κεφαλαίων και διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικές λύσεις.

Στο φετινό διαγωνισμό ακολουθείται μια πιο βελτιωμένη διαδικασία με στόχο να αναβαθμιστεί το συνολικό επίπεδο των προτάσεων που θα διαγωνιστούν.

Στην Α΄ Φάση του Διαγωνισμού (16 – 18 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η προ – αξιολόγηση των αιτήσεων, που θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και την 15η Ιουνίου 2018, ώστε να γίνει η πρώτη επιλογή των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στη Δεύτερη και τελική φάση του Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 – 24 Ιουνίου 2018.
Στόχος είναι οι ομάδες που θα διαγωνισθούν στη Β΄ Φάση, να ξεκινήσουν την ανάπτυξη των εφαρμογών τους από καλύτερη αφετηρία, έχοντας περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στη διάθεσή τους.

Οι ομάδες που θα προκριθούν στη Β΄ Φάση, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, το απόγευμα της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Ν. Ιωνία, ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα δύο χρηματικά βραβεία (€7.000 και €3.000 ευρώ αντίστοιχα).

Στον 1ο και στον 2ο διαγωνισμό Fintech “Beyond Hackathon”, περισσότερα από 320 άτομα δήλωσαν συμμετοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 52 ομάδες διαγωνίστηκαν και 7 ανταμείφθηκαν με χρηματικά έπαθλα και ειδικά βραβεία.

Ταυτόχρονα, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο κοινό, ανοίγοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασιών, ενώ απέκτησαν σημαντική εμπειρία, επωφελούμενες από το mentoring κατά τη διαδικασία των διοργανώσεων, την επαφή τους με καταξιωμένους ειδικούς της αγοράς και με τα εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon” είναι η Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 με τις αιτήσεις συμμετοχής να γίνονται στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.