Οι διακριθέντες στα βραβεία «Γε’νέο Επιχειρείν Κύπρου»

0

Τέλος Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία η εκδήλωση βράβευσης των βραβείων  «Γε’νέο επιχειρείν»  τα οποία διοργανώθηκαν από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και το Money Show.

Τα βραβεία, τα οποία στόχο έχουν την προβολή και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της μεγάλης συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης τόνισε ότι «τα βραβεία θα καταστούν ετήσιος θεσμός έτσι που να ενθαρρύνεται και να επιβραβεύεται η νεανική επιχειρηματικότητα και οι βραβευθέντες να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την νεολαία της χώρας μας».

Τα βραβεία έχουν τεθεί κάτω από την αιγίδα μας και σκοπός είναι η προβολή και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της μεγάλης συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.», πρόσθεσε ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

«Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία εθνικού πλούτου, την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων ιδεών, την απασχόληση και τη κοινωνική ευημερία. Πάγια αιτήματα του ΚΕΒΕ αποτελούν μεταξύ άλλων, η ανάγκη παροχής κινήτρων φορολογικών, αλλά και όχι μόνο, για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Η μείωση της γραφειοκρατίας, η βελτίωση του πλαισίου και η διευκόλυνση της δημιουργίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και η εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του ο εμπνευστής του θεσμού και εκδότης του «Θεσσαλονίκης Δρώμενα», Παναγιώτης Καγιάς  -μεταξύ άλλων- τόνισε: «δυστυχώς το μεγαλύτερο εξαγώγιμο ‘προϊόν’ σε Ελλάδα και Κύπρο είναι οι νέοι επιστήμονες και οι επιχειρηματίες. Θέλουμε με αξιοκρατικά κριτήρια να βρούμε τους σημαντικότερους νέους και να προάγουμε τις συνεργασίες μεταξύ τους. Έχουμε πλέον αναδείξει 75 νέους με την υποστήριξη της HELEXPO, της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Εμπορικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων της Ελλάδας».

«Η φετινή εκδήλωση είναι το πρώτο βήμα και πλέον στο πρόγραμμα των βραβείων η Κύπρος θα είναι σταθμός. Οι νέοι που βραβεύονται θα γίνουν μέλη του «Γε’νέο Επιχειρείν» και εισέρχονται σε ένα δίκτυο με εξίσου σημαντικούς και αξιόλογους νέους. Στο σημείο αυτό μπορώ να σας ανακοινώσω τον επόμενο σταθμό των βραβείων που θα είναι η Νέα Υόρκη. Πλέον με την υποστήριξη Ελληνικών και Κυπριακών θεσμών θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τους σημαντικότερους Έλληνες και Κύπριους ανά τον κόσμο», κατέληξε.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι:

Γε’ νέου Επιχειρείν: Βάσος Ηλιάδης – Vassos Eliades Ltd. Ως μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας και της εταιρίας «ΒΑΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ LtD» που δημιούργησε το 1993 ο παππούς του, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή από το 2011, βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η εταιρία συνεχίζει να είναι από τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό εμπόριο, με ηγετικές θέσεις στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται, λανσάροντας συνεχώς νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Εμπορικές επιχειρήσεις: Κατερίνα Μπάρκα – Olive Roots Ltd. Μέσω της εταιρίας της Olive Roots Limited, επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα της σοβαρής έλλειψης παρουσίας αυθεντικών ελληνικών και κυπριακών προϊόντων από τα καλά ράφια της Αμερικής. Στόχος της ήταν να αναδείξει τους παραγωγούς αυθεντικών ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην αγορά των Η.Π.Α. και να αποκαλύψει στους Αμερικανούς πώς να τρώνε σαν Έλληνες ακολουθώντας την Μεσογειακή Διατροφή. Και το κατάφερε.

Βιοτεχνικές επιχειρήσεις: Γιάννης Χούτρης -Spyros Houtris & Sons Ltd. Κατάφερε να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε οποιαδήποτε μηχανική ανάγκη. Μαζί με τα αδέρφια του, Αντώνη και Ανδρέα, επένδυσαν σε μια συνειδητή και αυθεντική ομάδα, με κοινό στόχο και σκοπό την εξέλιξη της εταιρίας, δημιουργώντας την υποδομή για να προσφέρουν καινοτόμες ιδέες στον κατασκευαστικό τομέα της μηχανολογίας αλλά και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων.

New Media: Αστέριος Κρητικός – OVIVIEW by ASTRUS Private Company. Η εταιρία του διευκολύνει τους επαγγελματίες στη διαδικασία των συνεντεύξεων για εξασφάλιση θέσης εργασίας. Μέσω της πρωτότυπης πλατφόρμας “Oviview”, η οποία είναι ουσιαστικά ένα online video interview, οι εταιρίες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων εξοικονομούν χρήμα και χρόνο στις διαδικασίες πρόσληψης. Το “Oviview” προσφέρει στους υπεύθυνους εύκολο και γρήγορο έλεγχο των υποψηφίων, χρησιμοποιώντας κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και μικρόφωνα για την καταγραφή κάθε συνέντευξης.

Startup Τουρισμού: Γιώργος Διογένους – Ιδιοκτήτης Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου τα τελευταία εννέα χρόνια. Παράλληλα, δημιούργησε τους ξενώνες με την εμπορική επωνυμία “Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses” αρχίζοντας με έξι πολυτελή σπίτια, όπου το καθένα έχει τη δική του αρχιτεκτονική και χαρακτήρα. Ο ξενώνας του είναι από τους πλέον γνωστούς ξενώνες στην Κύπρο και όχι μόνο, αφού προσελκύει επισκέπτες τόσο από τη χώρα όσο και από το εξωτερικό.

Καινοτομία: Ανδρέας Χαραλάμπους – Capsules Skateboards. Κατάφερε να μετατρέψει το χόμπι του σε μια νεοφυή εταιρία, λανσάροντας στην αγορά ένα καινοτόμο και ανταγωνιστικό προϊόν, το “Capsules Skateboard”. Μέσα από μια πολύχρονη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης, η “Capsule” επινόησε τεχνολογία κατασκευής που συγκαταλέγεται στις 50 κορυφαίες τεχνολογίες για αθλητικό εξοπλισμό στον κόσμο. Η ενασχόλησή του με το skateboard ξεκίνησε από τη νεαρή του ηλικία σε ερασιτεχνικό επίπεδο και ακολούθως αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα.

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας – πληροφορικής: Πέτρος Αχτύπης – Prevention at Sea Ltd. Ίδρυσε την εταιρία έχοντας ως όραμα να ‘παντρέψει’ την πατροπαράδοτη ναυτιλία με την υψηλή τεχνολογία και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το 2016 παρουσίασε το πρώτο ναυτιλιακό λογισμικό παγκοσμίως σχετικά με την ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση σημαντικών εργασιών επί του πλοίου, βοηθώντας σημαντικά στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του στόλου.

Τέχνες – πολιτισμός: Έλενα Τσολάκη –  Kyriakos Tsolakis Architects. Ως αρχιτέκτονας, τα τελευταία χρόνια, προωθεί τον πολιτισμό της αρχιτεκτονικής μέσω της θέσης της στο Ανώτατο Όργανο Διοίκησης του Royal Institute of British Architects, ένα από τα σημαντικά ινστιτούτα στον κόσμο που επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων αλλά και την κατεύθυνση της αρχιτεκτονικής. Εργάζεται και είναι συνέταιρος στο γραφείο «Κυριάκος Τσολάκης Architects» στη Λευκωσία και το Λονδίνο. Το έργο «Κτίριο του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια – Χώρος φιλοξενίας και κέντρο άμεσης βοήθειας» που σχεδίασαν, βραβεύτηκε με διάκριση στα κρατικά βραβεία αρχιτεκτονικής 2016.

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς:

α) Αντώνης Μικελλίδης – Olympia Ocean Carriers Πλοιοκτήτες – Ναυτιλιακή εταιρεία. Από το 2010 είναι Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας “Olympia Ocean Carriers LtD” στη Λεμεσό, η οποία έχει στόλο επτά πλοίων και μεταφέρει φορτία. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Westminster όπου έλαβε πτυχίο σε Business Computing και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Shipping, Trade & Finance από το City University του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα στην Έρευνα για την Τρομοκρατία, εστιάζοντας κυρίως στη Θαλάσσια Πειρατεία, από το πανεπιστήμιο του St. Andrews στην Σκωτία.

β) Αντρέας Γαβριήλ PAT (PlantATree). Είναι ιδρυτής και διαχειριστής της εταιρίας “Plant.A.Tree” η οποία ασχολείται με την πώληση χειροποίητων υποδημάτων τα οποία κυρίως κατασκευάζονται στην Κύπρο. Το 2018 με τη βοήθεια χιλίων και πλέον εθελοντών κατάφερε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες δενδροφυτεύσεις που έγιναν ποτέ στην Κύπρο, φυτεύοντας δώδεκα πάρκα στη Λεμεσό.

γ) Αννίτα Κανναουρίδου – Money Show Greece (Cyprus). Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος Πτυχίου Sociology. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στο Management. Μέσα από δική της πρωτοβουλία διοργανώνει το φιλανθρωπικό “Hair & Fashion Show”. Επίσης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη τιμητική τελετή βράβευσης «Νέων Ηγετών – Ταλέντων», «Πρότυπα Επιτυχίας – Πρωταγωνιστές Ζωής» μεταξύ ατόμων 5-25 ετών, οι οποίοι διακρίθηκαν μέσα από τις επιτυχίες τους. Τραγούδησε μαζί με τα παιδάκια στην παιδιατρική πτέρυγα του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς και σε ορφανοτροφεία στην Ελλάδα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο www.thessinnozone.gr

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.