Οι επενδύσεις των μεγάλων Ευρωπαϊκών τραπεζών στο FinTech

0

Οι Ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ένα έτος γεμάτο προκλήσεις μπροστά τους, από την μια πλευρά υπάρχουν πολλές κανονιστικές υποχρεώσεις (PSD2, MiFID II, GDPR) και από την άλλη έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις Fintech Startups.

Το CBInsights έφτιαξε ένα ενδιαφέρον Infographics, μαζί βέβαια με την απαραίτητη έρευνα, σχετικά με τους τομείς του Fintech που επενδύουν οι μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη.

Στη πρώτη θέση με διαφορά είναι ως γνωστόν η Banco Santander, η οποία μέσω του επενδυτικού βραχίονα InnoVentures, έχει επενδύσει μέσα σε περίπου 1,5 έτος σε 8 Fintech Startups και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 23 επενδύσεις σε 19 Startups, Ακολουθούν οι Credit Suisse, UBS, Barclays και BBVA.

Τα στοιχεία του Infographic αφορούν τη περίοδο 2012 – 2018, με τις μεγαλύτερες επενδύσεις να έχουν γίνει στους μονόκερους Prosper Marketplace, Kabbage, Symphony αλλά και στη WeLab και στη κοινοπραξία Blockchain R3.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.