Οι επενδύσεις των VC’s σε όλη την Ευρώπη

0

Το PitchBook ανακοίνωσε στοιχεία για το οικοσύστημα των VC’s στην Ευρώπη, σχετικά με επενδύσεις, κεφάλαια που σήκωσαν, exits κ.λπ. αλλά και ποιες πόλεις είναι πιο ενεργές.

Το Λονδίνο παραμένει ένα δυνατό κέντρο χρηματοδοτήσεων Startups ενώ και η Βαρκελώνη είναι μια πολύ δραστήρια πόλη. Επίσης Βερολίνο και Στοκχόλμη έχουν πολύ υψηλά επίπεδα επενδύσεων σε κάθε γύρο.

Παρά την απειλή του Brexit, το Λονδίνο προς το παρόν φαίνεται να κρατάει τις «δυνάμεις» του αλλά είναι άγνωστο αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση καθώς θα προχωράνε οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση καιροφυλακτούν αρκετές πόλεις για να πάρουν το όποιο μερίδιο από το Λονδίνο.

Στον πίνακα των πιο δραστήριων πόλεων αναφορικά με τις επενδύσεις VC βλέπουμε την Μαδρίτη αλλά και την Βαρσοβία ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι του χρόνου θα δούμε και τη Λισαβόνα σε αυτό τον πίνακα.

Τέλος, παρά το ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των Exit το τρίτο τρίμηνο του 2016, έχει αυξηθεί η αξία τους ενώ σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι η Ευρώπη τα πάει καλά στο θέμα των επενδύσεων VCs το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρά την αβεβαιότητα του Brexit.

Europe_Ecosystem_Visual

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.