Οι καινοτομικές ιδέες δεν έχουν ηλικία, φύλο και καταγωγή

0

Η επιχειρηματικότητα και οι καινοτομικές ιδέες δεν έχουν ηλικία, φύλο και καταγωγή. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της χτεσινής ημερίδας  «40+ project: The GameChangers» που διοργανώθηκε από το BeyondCSRNet σε συνεργασία με το Impact Hub Athens.

40s3

Ο πρέσβης της Ολλανδίας, Κάσπαρ Βέλντκαμπ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κι ο πρέσβης της Ολλανδίας Κάσπαρ Βέλντκαμπ οι νέοι σε καρδιά και μυαλό και μετά τα 40 δεν είναι λιγότερο δημιουργικοί. Επιπλέον, ο Ολλανδός Πρέσβης τόνισε ότι, η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους ικανούς και με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, που μπορούν να προσφέρουν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιριτ Μπεν, η οποία παρότρυνε τους μελλοντικούς ή υπό σκέψη επιχειρηματίες να μη φοβούνται την αποτυχία: «στο Ισραήλ υπάρχουν 5.000 startuppers. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις. Μην φοβάστε την αποτυχία» και πρόσθεσε «διότι από την αποτυχία μπορούν να προκύψουν πολύ καλές κι επιτυχημένες ιδέες». Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ όσον αφορά την υποστήριξη και χρηματοδότηση σε project και σχέδια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που μπορεί να έχει κάποιος«.

40s2

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιριτ Μπεν.

Ο Δημήτρης Καψάλης, εκπροσωπώντας το υπουργείο Επικρατείας, δήλωσε ότι «το υπουργείο λειτουργεί ως καταλύτης για τον συντονισμό και την συνεργασία των υπουργείων και των τμημάτων της κεντρικής κυβέρνησης. Αποτελεί ένα δυναμικό υπουργείο που σηκώνει προβλήματα και πρότζεκτ, που ξεπερνάνε τα όρια ενός υπουργείου. Με εξωστρέφεια και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων μερών, ξεκινάνε πρότζεκτ που έχουν αρχή μέση και τέλος για μια καλύτερη κυβέρνηση στην πολύπλευρη πραγματικότητα του σήμερα«.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρίστος Δήμας επεσήμανε ότι «σήμερα κλήθηκα να μιλήσω ως ″startupper″ με αντικείμενο το ελληνικό κράτος. Στην πραγματικότητα θέλησα να μιλήσω ως re-startupper, διότι αυτό το οποίο χρειάζεται το κράτος είναι ένα γενικό restart. Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος έχει μια πρωτοποριακή ιδέα, πρέπει να έχει την δυνατότητα να την υλοποιήσει αμέσως, αλλιώς θα επιδιώξει να την υλοποιήσει στο εξωτερικό. Συνεπώς, χρειαζόμαστε ένα πιο φιλικό κράτος που παράλληλα είναι πιο ευέλικτο κι αποτελεσματικό«.

Τα προγράμματα νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη χαρτογράφησε η Άννα Δάντη από την αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Από τις νεοφυείς επιχειρήσεις «έχουν προκύψει 11 εκατομμύρια εργαζόμενοι» δήλωσε, ενώ μίλησε και για τα προγράμματα που δίνουν την ευκαιρία σε πρόσφυγες να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ο Σωκράτης Πλούσσας, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων αναφέρθηκε στις δυσκολίες αλλά και στον ενθουσιασμό που έχει ένα δημιουργικό μυαλό άνω των 40, ενώ η αντιπρόεδρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) Γιώτα Παπαρίδου, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα για ανέργους από τα 24 μέχρι τα 60. «Υποστηρίζουμε τους άνω των 40 γιατί δεν έχουν τα περιθώρια να κάνουν λάθη«.

40s4

Τέλος, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στα εργαλεία χρηματοδότησης που δίνει η Κομισιόν όχι μόνο «για να αρχίσεις μια επιχείρηση, αλλά και να την μεγαλώσεις».

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.