Οι μεγαλύτερες απειλές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων το 2019

0

Η υπερβολική κανονιστική ρύθμιση και η πολιτική αβεβαιότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες των CEOs σε όλο τον κόσμο για το 2019.

Η τελευταία ετήσια έρευνα της PwC μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών μεγάλων επιχειρήσεων αποκάλυψε ότι το 35% «ανησυχεί εξαιρετικά» για τις απειλές αυτές για την ανάπτυξη της εταιρείας του.

Σε κοντινή απόσταση, στην τρίτη θέση είναι η διαθεσιμότητα βασικών δεξιοτήτων, με 34%. Ο προστατευτισμός εμφανίζεται επίσης με το 30% των CEOs να επικαλούνται την απειλή ως μια μεγάλη ανησυχία, πιθανώς λόγω των πολιτικών επιλογών του  Λευκού Οίκου.
Στη Β. Αμερική, το 38%  των CEOs δήλωσαν ότι ανησυχούν εξαιρετικά για τη συγκεκριμένη απειλή, καθιστώντας στην τρίτη θέση μετά τις στις εμπορικές συγκρούσεις (44%) και στις κυβερνοεπιθέσεις (45%).

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.