Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί κίνδυνοι του 2017

0

Το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον φαίνεται να κρύβει περισσότερους κινδύνους για τη λειτουργία της επιχείρησης  αλλά οι μεγάλοι οργανισμοί δεν φαίνεται να επενδύουν στην διαχείριση κινδύνων τους επόμενους μήνες σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια έρευνα σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την συμβουλευτική εταιρεία Protivi και τη πρωτοβουλία διαχείρισης εταιρικού ρίσκου του Πανεπιστημίου North Caroline State.
735 υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων συμμετείχαν στην έρευνα, 407 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 328 από άλλες χώρες τα οποία ψήφισαν ανάμεσα σε 30 κινδύνους που προβλέπουν σημαντικούς για το 2017.

Η δεκάδα των κινδύνων παρέμεινε ίδια σε σχέση με το 2016 αλλά αυξήθηκε η βαρύτητά τους και η σειρά τους, με την βαθμολογία να βασίζεται στη κλίμακα του 1ο.

Risks

Οι οικονομικές συνθήκες και οι ρυθμιστικές αλλαγές και έλεγχοι ήταν στην κορυφή των κινδύνων το περασμένο έτος αλλά σε άλλες θέσεις. Φέτος οι οικονομικές συνθήκες πέρασαν στη πρώτη θέση με 72% των ερωτηθέντων να αναφέρουν ότι οι συνθήκες της οικονομίας μπορεί να έχουν μεγάλη επίπτωση στις επιχειρήσεις τους όπως και οι ρυθμιστικοί έλεγχοι, οι οποίοι ήταν στην κορυφή πέρυσι.

Παρά τους αυξημένους κινδύνους του 2017 τα στελέχη των επιχειρήσεων στην ερώτηση αν πρόκειται να προχωρήσουν ενίσχυση των πόρων στο τομέα της εκτίμησης ρίσκου με το 1 να αντιστοιχεί στο «είναι απίθανο να κάνουν αλλαγές»και το 10 ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνουν», το σκορ ήταν 6 για το 2017, κάτω από το 6,1 του 2016 και το 6,2 του 2015.

Τέλος, οι CEOs και CFOs είναι πιο «ευαίσθητοι» στους κινδύνους σε σχέση με άλλα μέλη της ομάδας διοίκησης δίνοντας υψηλές σχετικά βαθμολογίες και στους 30 παράγοντες ενώ οι CIO έδωσαν υψηλότερες βαθμολογίες σε 12 από αυτούς ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδωσαν σε 18 από τους 30 κινδύνους χαμηλότερες βαθμολογίες.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.