Οι νικητές του προγράμματος «Ideas That Change Us» της NN Hellas

0

Ολοκληρώθηκε την περασμένη παρασκευή το πρόγραμμα επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών «Ideas Τhat Change Us» της NN Hellas το οποίο έτρεξε για τρεις μήνες με την υποστήριξη του Orange Grove.

Στο Demo Day συμμετείχαν δέκα ομάδες από το χώρο της υγείας και της ευεξίας κυρίως χωρίς να λείπουν και οι λύσεις InsurTech. Το πρόγραμμα καθοδήγησης των επιχειρηματιών τόσο για το επιχειρηματικό τους πλάνο όσο και για τη προετοιμασία των παρουσιάσεων έγινε από την Ολλανδική ideahackers.

Οι νικητές θα λάβουν σαν έπαθλο χώρο εργασίας στο Orange Grove και περαιτέρω καθοδήγηση και δικτύωση από στελέχη της NN Hellas, θα επισκεφτούν την Ολλανδία και τα γραφεία της NN εκεί ενώ θα συμμετάσχουν και σε ειδικά προγράμματα από τον ACE Incubator. Επίσης θα διερευνηθεί και η πιθανότητα επένδυσης από τα Metavallon και UniFund, μια και εκπρόσωποί τους ήταν στην κριτική επιτροπή.

Η ομάδα Torafugu Tech κέρδισε τη πρώτη θέση, προσφέρει μια πλατφόρμα AI και υπολογιστικής εκμάθησης για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες θα επιτρέψουν άτομα με προϋπάρχουσες ασθένειες να μειώσουν τα κόστη ασφάλισης μέσω της ενεργής διαχείρισης της ασθένειας τους.

Την δεύτερη θέση κέρδισε η Kids in the Kitchen η οποία αναπτύσσει περιεχόμενο και υπηρεσίες με στόχο να βοηθήσει γονείς και παιδιά να βελτιώσουν την διατροφή τους και την υγεία τους αλλά και εν γένει την ζωή τους.

Την τρίτη θέση κέρδισε η Crowdwell, πρόκειται για μια πλατφόρμα επικοινωνίας και διασύνδεσης η οποία φέρνει κοντά ασθενείς, ειδικούς υγείας, ιατρούς, εταιρείες και οργανισμούς με στόχο την πρόσβαση στην ανοιχτή  επιστημονική γνώση, ιατρική έρευνα και την ενημέρωση.

Οι υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν την δεκάδα 

Brain Insurtech: Μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των ασφαλιστικών εργασιών εντός της εταιρείας με στόχο την μείωση του κόστους αλλά και των ακυρώσεων των συμβολαίων.

ClickToTherapy: Μια πλατφόρμα η οποία προσφέρει άμεση πρόσβαση ασθενών σε υπηρεσίες ψυχολόγων και ψυχιάτρων.

Healthier: Μια υπηρεσία διαχείρισης της προσωπικής μας υγείας και ευεξίας με πληροφορίες και προτάσεις.

Healthy Club: Μια πλατφόρμα – ψηφιακός βοηθός που αναλύει την διατροφή του χρήστη αλλά και την ψυχική και συναισθηματική κατάσταση με στόχο την απώλεια βάρους.

Map Of Care: Μια πλατφόρμα εύρεσης και αξιολόγησης οίκων ευγηρίας.

MyHabeats: Ένας ψηφιακός βοηθός ειδικής και υγιεινής διατροφής και καθημερινών συνηθειών για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις μείωσης βάρους.

Wellics: Η οποία προσφέρει υπηρεσίες ευεξίας σε ιδιώτες και προσωπικό επιχειρήσεων.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.