Οι νικητές του 1ου διαγωνισμού InnovInAgri του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τους νικητές να ανακοινώνονται σε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι έξι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν  τα ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων οι ομάδες που διαγωνίστηκαν δέχτηκαν βοήθεια από καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στελέχη από τις εταιρείες Grant Thornton, Apivita, Μύλοι Λούλη, Hellenic Value Α.Ε. Ερευνών & Συμβούλων και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της ΈλληνFood η οποία αξιοποιεί τα στέμφυλα (σταφύλια μετά την οινοποίηση) και τα κελυφωτά φιστίκια Β’ διαλογής στοχεύοντας στην παραγωγή βιολειτουργικών gluten-free αλεύρων, στη μείωση επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Κύρια επιδίωξη είναι η συνεργασία με καταστήματα delicatessen, super market και αρτοποιία.

Την 2η θέση έλαβε η ομάδα της ByMar η οποία αξιοποιεί τα υποπροϊόντα ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Δραστηριοποιείται στο χώρο των πρώτων υλών για βιοτεχνίες και συνεταιρισμούς τροφίμων καθώς και χώρους μαζικής εστίασης.

Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της OH LIVE, η οποία παρουσίασε ελληνικά βότανα για αφεψήματα σε κάψουλες συμβατές με Nespresso.

Οι υπόλοιπες ομάδες περιλαμβάνουν τις:

Nutreco, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών ζωοτροφών.

MeatFresh, παραγωγή έξυπνων ετικετών τύπου TTI για την παρακολούθηση της αλλοίωσης των ευπαθών προϊόντων.

OPTiFARM, αγροτική online υπηρεσία Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης.

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Την απονομή πραγματοποίησε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών όπου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «τον  διαχρονικό ρόλο του Χρηματιστηρίου στη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν λύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι στο πλαίσιο της μετατροπής του παραγωγικού ιστού της χώρας μας εξαιτίας της διεθνοποίησης, της έντασης ανταγωνισμού και της ψηφιοποίησης, πρωταρχικός σκοπός είναι να εκπαιδευθούν σωστά οι εταιρίες σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και να δημιουργηθεί ένα συνεργατικό περιβάλλον ανάδειξης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους«.

Ο Σταύρος Ζωγραφάκης, Αναπληρωτής Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων και των Επιχειρήσεων και ακόμα περισσότερο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω του αντικειμένου του που μπορεί τα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον 2ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΓΠΑ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.