Οι νικητές του πρώτου COSMOTE Hackathon

0

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy ο πρώτος COSMOTE Hackathon με μεγάλη συμμετοχή και αρκετές πρωτότυπες ιδέες. Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ACEin.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Μιχάλης Τσαμάζ, Γεώργιος Αθανασόπουλος, Γεώργιος Δουκίδης οι οποίοι εξέτασαν τις ιδέες και τα επιχειρηματικά πλάνα 14 ομάδων με 45 συνολικά συμμετέχοντες.

Την πρώτη θέση και το βραβείο των 5.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα LocEye από την Θεσσαλονίκη η οποία έφτιαξε ένα σύστημα παρακολούθησης του σημείου που εστιάζουν τα μάτια μας έτσι ώστε να παράγονται πολύτιμα δεδομένα και analytics για περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευση.

Την δεύτερη θέση και το πακέτο Samsung Smartphone και GearVR κέρδισε η ομάδα Kiii η οποία έφτιαξε έναν «ρομαντικό» messenger μέσω του οποίου ο χρήστης αφήνει ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο (γεωγραφικό) σημείο και μόνο εκεί μπορεί να το δει ο παραλήπτης.

Την τρίτη θέση και τις δωροεπιταγές 300 ευρώ για τα καταστήματα Γερμανός κέρδισε η ομάδα Iris η οποία έφτιαξε ένα chatbot το οποίο παίζει παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο με τους χρήστες.

Τέλος, η ομάδα SentiGeek, η οποία πέρασε και στην δεκάδα του MITEF Greece Startup Competition 2017, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για στρατηγικές αποφάσεις.

Ο διαγωνισμός θα έχει και συνέχεια όπως ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο.

Share.

About Author

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.