Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο Crowdhackathon Insurance 3

0

Στις 9–10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο τρίτος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon Insurance 3 στο Innovathens από την Ethos Media και την Crowdpolicy.

Στο Crowdhackathon Insurance 3 συμμετείχαν 10 ομάδες, οι οποίες σε δύο ημέρες υλοποίησαν και παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα της ασφάλισης, με στόχο να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Από τις 10 ιδέες διακρίθηκαν πέντε οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και 3μηνη συμβουλευτική υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα Insurtech Fast Track Accelerator που χορηγεί η Crowdpolicy Open Innovation.

Οι νικητές

Heart -Beat, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο και τα 2.000 ευρώ, παρουσίασε ένα «taxibeat» για γιατρούς και έκτακτες ανάγκες. Ο πελάτης στέλνει distress call με ένα κουμπί και τον συνδέει με τον κοντινότερο γιατρό για άμεση επέμβαση.

[email protected] κέρδισε το 2ο βραβείο και τα 1.500 ευρώ, παρουσίασε εφαρμογή η οποία λύνει το πρόβλημα του Insurance on-demand, την δυνατότητα δηλαδή να ασφαλίζεται κάποιος άμεσα και για μικρή διάρκεια, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.

SmartInsurance, η οποία κέρδισε το 3ο βραβείο και τα 1.000 ευρώ, υλοποίησε εφαρμογή η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της καθυστερημένης ενημέρωσης και πληρωμής των εταιριών και διαμεσολαβητών, από τη στιγμή που πληρώνεται ένα ασφαλιστήριο.

AIIrsuRRNS, παρουσίασε ένα roboadvisor, που διευκολύνει το έργο του ασφαλιστή, προτείνοντας κατάλληλα προγράμματα σε κάθε πελάτη ή δυνάμει πελάτη αφού λάβει υπόψη πολλαπλά κριτήρια που τον «περιγράφουν».

Irmos, παρουσίασε μία πλατφόρμα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.