Οι ομάδες του ελληνικού InnoEnergy Primer

0

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου το demo day του InnoEnergy Primer, ενός προγράμματος pre-accelerator, που τρέχει σε όλα τα hubs της EIT InnoEnergy στην Ευρώπη.

Το ελληνικό σκέλος έτρεξε από την KiΝΝΟ στα γραφεία της στο Χαλάνδρι με την συμμετοχή πέντε ομάδων και περιλάμβανε workshops, mentoring και φυσικά το απαραίτητο demo day μπροστά σε κοινό.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι:

Parity, μια ψηφιακή πλατφόρμα -επενδυτικό marketplace για μικρά και μεγάλα έργα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Στοχεύει να ανοίξει την συγκεκριμένη αγορά και να προσφέρει χαμηλότερο κόστος, διαφάνεια και προσβασιμότητα.

Give, μια ελληνική προσπάθεια δημιουργίας ηλεκτροκίνητων δίκυκλων! Ο σχεδιασμός και η συναρμολόγηση τους γίνεται στην Ελλάδα και αναμένεται να δούμε το πρωτότυπο στις αρχές του 2019!

EMTECH, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη λύση ελέγχου και παρακολούθησης διαφόρων τύπων αισθητήρων και αυτοματοποίησης σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και ηλεκτρικών δικτύων.

Negatonn, η ομάδα έχει αναπτύξει ένα σύστημα έξυπνης διαχείρισης της οικιακής κατανάλωσης ενέργειας, σε πραγματικό χρόνο, σε συνεργασία με τους παρόχους, προσφέροντας ειδοποιήσεις αλλά και ένα σύστημα ανταμοιβών βασισμένο σε tokens.

Nostos Software Solutions, μια λύση ελέγχου και διαχείρισης των διαφόρων επιχειρηματικών λειτουργικών και ενεργειών προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία στο cloud.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχές του 2019 θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό PowerUp της InnoEnergy.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.