Οι προτάσεις της IBM για να γίνει η Αθήνα μια «Έξυπνη Πόλη»

0

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και υψηλόβαθμων στελεχών της IBM, παρουσιάστηκε η έκθεση της ΙΒΜ για την υλοποίηση του σχεδίου του Δήμου Αθηναίων που αφορά στην αποκατάσταση και την αναζωογόνηση του  ιστορικού  και εμπορικού κέντρου της πόλης με την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την ανάκτηση των δημόσιων χώρων για τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του προγράμματος αφορούν στην:

·         Αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας με χρήση έξυπνων τεχνολογιών για μεγαλύτερη   αποτελεσματικότητα στις μεταφορές και τη διαχείριση της στάθμευσης.

·         Βελτίωση της πρόσβασης, ιδιαίτερα για ανθρώπους με αναπηρία.

·         Αύξηση της χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

·         Αξιοποίηση αναλύσεων πραγματικού χρόνου και αναλύσεων πρόβλεψης.

·         Αύξηση της συμμόρφωσης με τους ισχύοντες κανονισμούς.

·         Ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Περιβάλλον.

·         Βελτίωση της ποιότητας ζωής για κατοίκους και επισκέπτες.

·         Ενίσχυση της δημόσιας συμμετοχής και υποστήριξης.

·         Εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών από άλλες πόλεις.

 Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση συντάχθηκε από ομάδα εμπειρoγνωμόνων της IBM στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της IBM «Smarter Cities Challenge», ενός προγράμματος παροχής δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών σε 16 δήμους και περιφέρειες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια για την αντιμετώπιση ζητημάτων προτεραιοτήτων των Δήμων που μπορεί να κυμαίνονται από την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη, τα έσοδα, τη δημόσια ασφάλεια, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια έργα.   

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα έξι στελεχών της IBM από όλο τον κόσμο επισκέφθηκε την Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και σε συνεργασία με τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς αξιολόγησε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της κυκλοφοριακής διαχείρισης. Σε διάρκεια 3 εβδομάδων, η ομάδα διεξήγαγε  33 συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς και παραπάνω από 100 συνεντεύξεις με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων μερών.

Μπορείτε να βρείτε όλη την έκθεση στα ελληνικά εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.