Οι φιναλίστ του Young Entrepreneurs Programme του Reload Greece

0

To Reload Greece, o μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε τους φιναλίστ του προγράμματος Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) και πραγματοποιεί τη πρώτη εκδήλωση του στην Γερμανία.

Το RG YEP είναι ένα pre-accelerator πρόγραμμα 3 σταδίων σχεδιασμένο να εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και καλλιεργήσει νέους επιχειρηματίες. Από το Σεπτέμβριο του 2017, πάνω από 300 νέοι έχουν πάρει μέρος στα κατά τόπους workshops του RG YEP, σε 14 κορυφαία πανεπιστήμια σε 7 διαφορετικές πόλεις στο Η.Β. Κατά τη διάρκεια του (πρώτου) Ignite σταδίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες διαφορετικών επιχειρηματιών και να συμμετέχουν σε workshops με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.

12 ιδέες από νέους επιχειρηματίες με όραμα έχουν επιλεγεί για το (δεύτερο) Accelerate στάδιο (όπου θα έχουν πρόσβαση σε 1:1 mentoring και εξειδικευμένα masterclasses στη δημιουργικότητα & καινοτομία, στα οικονομικά, στο marketing και το pitching. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, το Accelerate matching event θα λάβει χώρα στο London Business School.
Σε αυτή την εκδήλωση, πετυχημένοι επιχειρηματίες θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό και οι 12 finalists θα γνωρίσουν τους μέντορές τους.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή του mentoring προγράμματος που θα διαρκέσει 6 βδομάδες και στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τους μέντορές τους εντατικά για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε startup. Μια ομάδα από 17 έμπειρους μέντορες, από εταιρείες όπως οι: AstraZeneca, Deloitte, Salesforce, O2, Santander, Citi και J.P. Morgan συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για να καθοδηγήσουν τις ομάδες στο ταξίδι τους.

Το 3ο και τελευταίο στάδιο του RG YEP, Pitch θα λάβει χώρα στις 17 Μαρτίου 2018. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά από ένα panel κριτών, τους μεντορές τους και ένα ζωντανό κοινό για να διεκδικήσουν τέσσερα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν ένα χρηματικό έπαθλο 1,000 λίρων, δωρεάν πρόσβαση σε co-working space και πρακτική άσκηση με το βραβείο Καινοτομίας που υποστηρίζεται από το Corallia, το βραβείο Young Leader, το βραβείο Social Impact που υποστηρίζεται από την εταιρία ΤΙΤΑΝ και το βραβείο Rising Star, το οποίο εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο accelerator programme RG Challenge που διαρκεί 9 μέρες.

Οι δώδεκα RG YEP φιναλίστ είναι:

Clinical Service: Η ιδέα είναι η διάγνωση ουρολοιμώξεων να μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ασθενείς στα σπίτια τους χωρίς να χρειάζονται ραντεβού με γιατρό ή χωρίς να καταφύγουν στα επείγοντα.

Cloud Service: Στόχος του Cloud Service είναι να χρησιμοποιήσει πληροφορική και ρομποτική για να βελτιώσει την αναπαραγωγικότητα και επαναληπτικότητα πειραμάτων, αλλάζοντας έτσι ριζικά τους τρόπους που γίνεται η έρευνα στη βιοτεχνολογία.

Film Production: Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου συνεργασίας στην Αθήνα για την παραγωγή ταινιών. Ο χώρος θα δώσει την δυνατότητα σε νέους κινηματογραφιστές να παρακολουθήσουν σεμινάρια, καθώς επίσης και πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σαν προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη νέων ελληνικών ταινιών.

FundEdu: Το FundEdu στοχεύει να συνδέσει φοιτητές που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους μέσα από crowdfunding και P2P δανεισμό μαζί με άλλους φοιτητές, καθώς και με εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ταλέντα και να επενδύσουν σε ανθρώπους.

Interjobs: Στόχος είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας για διεθνείς φοιτητές και επαγγελματίες που αναζητούν δουλειά στο ΗΒ.

Online Platform: Μια πλατφόρμα όπου καταρτισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν και να συνδεθούν με ταλαντούχους ανθρώπους στη γειτονιά τους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν της υπηρεσίες τους, πχ. για μαθήματα μουσικής, μαγείρεμα, διακόσμηση.

Pinboard: Μια πλατφόρμα όπου φοιτητές μπορούν να διδάξουν και να μάθουν διάφορες νέες δεξιότητες (προγραμματισμό, μαθηματικά, ξένες γλώσσες) άμεσα ή διαδικτυακά από 5 με 15 λίρες την ώρα.

Πλατφόρμα για επαγγελματίες στον κλάδο των πωλήσεων: Η πλατφόρμα θα βοηθήσει tech start-ups με την εύρεση και αξιολόγηση πιθανών πωλητών από χώρους ανά την Ευρώπη, περιλαμβανομένου του Ελληνικού οικοσυστήματος, αναλαμβάνοντας το 80% της διαδικασίας πρόσληψης για εταιρείες που δεν έχουν τμήμα human resources.

Racecheck: Μια παγκόσμια πλατφόρμα για εκδηλώσεις endurance sports, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν εισιτήρια, να προωθήσουν εκδηλώσεις.

Statathlon: Οι αθλητές μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση τους κατά 40% κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας Data Science και τεχνικές Machine Learning. Το Statathlon προσφέρει τη σχετική του εμπειρία σαν μια υπηρεσία για να βοηθήσει τους αθλητές να βελτιώσουν την απόδοση τους.

Student Lease: Στόχος είναι να βελτιωθεί η αγορά ενοικίασης διαμερισμάτων με μία πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί AI και VR για να κάνει την διαδικασία εύρεσης και ενοικίασης κατοικιών πιο εύκολη για φοιτητές και ιδιοκτήτες, ρίχνοντας παράλληλα το κόστος.

Universal Lift Kit: Ιδέα είναι η ανάπτυξη ενός βοηθητικού αναβατικού εργαλείου σε οχήματα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Reload Greece Εκδήλωση στο Μόναχο – 18 Ιανουαρίου 2018

Tο Reload Greece «πάει Γερμανία» με στόχο να συνδέσει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται στο Μόναχο, και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην επέκταση της δραστηριότητας του Reload Greece στη Γερμανία. Επίσης άλλος ένας στόχος είναι να ενθαρρύνει τους νέους επιχειρηματίες εκεί με φρέσκες ιδέες να συμμετάσχουν για να λάβουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη από επαγγελματίες μέντορες καθώς και να αποκτήσουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο του RG YEP στο Η.Β.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ για να πάρετε μέρος στην εκδήλωση του Reload Greece στο Technical University of Munich (TUM) την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 5.30μμ.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των φιναλίστ του RG YEP και της πρώτης μας εκδήλωσης στη Γερμανία, η CEO του Reload Greece, Έφη Κυρτάτα δήλωσε: «Το 2017 ήταν ένας συναρπαστικός χρόνος για τον οργανισμό μας και το RG YEP έχει παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην επέκταση μας. Καταφέραμε να πάμε από 8 σε 14 πανεπιστήμια στο Η.Β. και απευθυνθήκαμε στις τοπικές κοινότητες της κάθε πόλης. Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε όλο και περισσότερες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να περνούν από τα προγράμματά μας. Από επιστήμονες μέχρι και ερευνητές και άλλους επαγγελματίες, στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτούς τους νέους επιχειρηματίες να ώστε να πραγματοποιήσουν βιωσιμες ιδέες που μπορούν να τις συνδέσουν με την Ελλάδα. Μπαίνουμε στο 2018 με το πρώτο μας πιλοτικό workshop στο Μόναχο, όπου υπάρχει μεγάλη παρουσία της Ελλήνικής διασποράς και προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν το Reload Greece στην επέκτασή του να πάρουν μέρος στις 18 Ιανουαρίου».

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.