Οι 10 Startups που περνάνε στη τελική φάση του MITEF Greece Startup Competition 2017

0

Ανακοινώθηκαν οι δέκα ομάδες του MITEF Greece Startup Competition οι οποίες περνάνε στη τελική φάση του διαγωνισμού μέσα από την δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία.

Με αλφαβητική σειρά  είναι οι ακόλουθες:
– Active Social Networking (ASN)
– CityCrop Automated Indoor Farming
– Cube RM
– Entranet
– Exclusivi
– Fresh Strips
– OpenIchnos
– SentiGeek
– Spotawheel
– Tesibit

Οι 24 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο 3μηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και ειδικών εργαστηρίων σε θέματα business skills και παράλληλα να διερευνήσουν συνεργασίες για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.

Οι 24 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό αξιολογήθηκαν από την ακόλουθη κριτική επιτροπή:
Αρίστος Δοξιάδης, Venture Capital Professional.
ΜαρίαΛίζα Φαρμακίδη, Financial Markets Advisory, Banking Supervision & Debt Capital Markets Professional.
Μαρίνα Χατσόπουλος, Επιχειρηματίας & Angel Επενδυτής.
Δημήτριος Ιωαννίδης, Συνεργάτης, Ioannidis & Megaloudis LLC.
Αντώνιος Κόνδης, Ιδρυτής, Icarus Sailing Media.
Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, INTRASOFT International.
Αλέξανδρος Μούκας, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής, Velti.com.
Λουκάς Πιλίτσης, Venture Capital Investor.
Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγράμματος, The Hellenic Initiative.
Γεράσιμος Σπυριδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Bank Julius Baer.
Ίων Τσάκονας, Διευθύνων Σύμβουλος, PJ TECH CATALYST.
Κωνσταντίνος Βαρυμποπιότης, Angel Επενδυτής, Kgv Ltd.

Η Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου 2017, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στο πλαίσιο του 5th Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation, όπου φέτος δίνεται έμφαση στις τεχνολογίες σύγκλισης μέσα από πολυθεματικά workshops, συναντήσεις δικτύωσης (Β2Β) καθώς και ενημερώσεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία της έρευνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 10 ομάδες που αναδείχθηκαν φιναλίστ θα παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό τις ιδέες τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Σημειώνεται πως οι τελικοί τρεις νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών ενδεικτικά συγκαταλέγονται συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από την ΕΥ, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από την Korn Ferry|HayGroup κ.α. Ωστόσο σημαντικό όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, η INTRASOFT International θα δημιουργήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και δικτύωσης με την αγορά για μία από τις 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, η οποία θα εστιάζει σε τομείς όπως Big Data, Internet of Things και Smart Cities. Η εταιρία θα επιλεγεί σύμφωνα με τη βαθμολογική της κατάταξη και θα ανακοινωθεί στην Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού στις 6 Ιουλίου. Το εν λόγω πρόγραμμα «επιταχυντής» θα διενεργηθεί μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής των βραβείων MITEF Greece Startup Competition, είναι δωρεάν απαιτείται όμως εγγραφή. Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Finals & Awards Ceremony 2017.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.