Οι 15 φιναλίστ του Envolve Award Greece 2018

0

Το Envolve Entrepreneurship ανακοινώνει τους 15 φιναλίστ του Envolve Award Greece 2018 (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), οι οποίοι διαγωνίζονται για άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Οι φετινοί φιναλίστ δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, όπως της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT), Ψηφιακών και Πληροφοριακών Υπηρεσιών, Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Τουρισμού και Μεταφορών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, οι φετινοί φιναλίστ προέρχονται από 5 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας ενώ διακρίνουμε ότι στους υποψηφίους συγκαταλέγονται αρκετές Scaleups.

Για πρώτη φορά φέτος το κοινό θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα βράβευσης μέσω του νέου #GetEnvolvedAward ψηφίζοντας μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης  στο facebook και στο instagram το δικό του αγαπημένο φιναλίστ.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Οι δύο πρώτες εταιρείες που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes στο Envolve βίντεό τους, θα λάβουν το έπαθλο των 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του Envolve Award Greece 2018.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, σχολίασε: «Ο φετινός διαγωνισμός απέδειξε, πως στη χώρα μας υπάρχει άφθονο ταλέντο και εξαιρετικές επιχειρηματικές ιδέες με δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες, εφόσον στηριχθούν κατάλληλα, μπορούν να αποτελέσουν τα επόμενα success stories που θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας. Το Envolve έχει υποστηρίξει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια και έχει προσφέρει σχεδόν 5.000.000 ευρώ σε άτοκη χρηματοδότηση προς 19 νικητές. Σήμερα, η συνολική αποτίμηση των προηγούμενων νικητών αγγίζει τα 100.000.000 ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και, ευχόμαστε καλή τύχη στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν υγιείς επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν και στην ελληνική οικονομία».

Οι φιναλίστ του Εnvolve Award Greece 2018 

1. apifon: Η apifon είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει υπηρεσίες εταιρικής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (business messaging), ώστε να μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση, να δημιουργήσουν και να στείλουν καμπάνιες μέσω διαφορετικών εφαρμογών επικοινωνίας (SMS, RCS, Email, Viber), να μετρήσουν την απόδοση και να αυτοματοποιήσουν την επικοινωνία τους με πελάτες τους, με αποτέλεσμα να αυξήσουν τα έσοδα τους και να βελτιώσουν την εμπειρία του κοινού τους.
Αιτών : Κωνσταντίνος Στρουμπάκης

2. BookingClinic.com: Η BookingClinic.com είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν νοσηλεία ή θεραπεία σε μία κλινική, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες, αξιολογήσεις, τιμές και την επιλογή της κράτησης της θεραπείας εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Αιτούντες: Βασιλεία Χατζηστεργίου, Λιάνα Γούτα, Θωμάς Χατζηστεργίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, Κωνσταντίνος Χατζηστεργίου, Χριστόφορος Μωυσιάδης, Χρήστος Τζέλης, Νίκη Χατζηνικολάου.

3. CollegeLink: Η CollegeLink είναι μία online entry-level πλατφόρμα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέει ταλαντούχους νέους με μοναδικές ευκαιρίες εργασίας. Η CollegeLink δίνοντας έμφαση στον υποψήφιο, του προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, ώστε να κυνηγήσει με επιτυχία, το ιδανικό για αυτόν/αυτή μονοπάτι καριέρας. Παράλληλα, μέσω της CollegeLink, οι εταιρίες μπορούν να προσελκύσουν την επόμενη γενιά ταλαντούχων νέων, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις δικές τους απαιτούμενες δεξιότητες και τη μοναδική εργασιακή κουλτούρα.

Αιτούντες: Στέφανος Αλκίδης, Ήμελος Γιάννης, Βαλέριος Χατζηγεωργίου, Ελισάβετ Μάλο, Μιχάλης Μαυρομματάκης, Αναστασία Καραγκιοζόγλου, Κατερίνα Ηλιοπούλου

4. DIVING STATUS: Η DIVING STATUS είναι μία πιστοποιημένη εταιρεία παροχής υποθαλάσσιων υπηρεσιών για την υποστήριξη του ναυτιλιακού κλάδου, παρέχοντας υπηρεσίες υποθαλάσσιας τεχνικής επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευών υπερπόντιων εμπορικών πλοίων. Διατηρείται έτσι η αξιοπλοΐα των πλοίων, ώστε να συνεχίζουν με ασφάλεια και χωρίς καθυστέρηση το δρομολόγιό τους, καθώς επίσης μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου, περιορίζοντας τα λειτουργικά τους έξοδα. Ταυτόχρονα, περιορίζονται και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αιτούντες: Ληξουργιώτης Ιωάννης, Ληξουργιώτη Έφη, Γιαζλάς Γιώργος

5. Ferryhopper: Το Ferryhopper επαναπροσδιορίζει την διαδικτυακή αγορά κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη. Είναι η πρώτη πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση. Μέσω του Ferryhopper οι ταξιδιώτες μπορούν να αναζητήσουν και να προγραμματίσουν τα ακτοπλοϊκά τους ταξίδια εύκολα, γρήγορα, συγκρίνοντας όλες τις επιλογές και διαλέγοντας την καλύτερη τιμή για το ταξίδι τους.

Αιτούντες: Χρήστος Σπαθαράκης, Βασίλειος Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης, Aiden Short, Μαρία Χατζησταύρου

6. filisia: Η filisia δημιουργεί διαδραστικά συστήματα Εκπαιδευτικής τεχνολογίας και Τεχνολογιών Υγείας. Πρόκειται για βραβευμένα τεχνολογικά εργαλεία τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας που βοηθούν ανθρώπους με αυτισμό, νοητική υστέρηση και άνοια να αποκτήσουν μια σειρά από σημαντικές δεξιότητες με διαδραστικές και συνεργατικές μεθόδους.  Πέραν των δραστηριοτήτων, τα συστήματα της filisia περιλαμβάνουν πλάνα μάθησης, καθώς και δεδομένα για την πρόοδο των χρηστών, περιορίζοντας έτσι το χρόνο προετοιμασίας για παιδαγωγούς και θεραπευτές.

Αιτούντες: Γιώργος Παπαδάκης, Ειρήνη Μαλλιαράκη, Αλέξανδρος Μπινόπουλος, Dav Shiel

7. Geomiso: Το Geomiso είναι το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό ‘ισογεωμετρικής’ ανάλυσης και τρισδιάστατου σχεδιασμού. Η εταιρεία αναπτύσσει, εμπορεύεται και υποστηρίζει λογισμικό για μηχανικούς, αποτέλεσμα εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για να σχεδιαστεί ένα προϊόν όσο και για να προσομοιωθεί και να προβλεφθεί η συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς να απαιτείται δημιουργία δοκιμαστικού προϊόντος ή εκτέλεση δοκιμών αντοχής. Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και τρισδιάστατου σχεδιασμού, το οποίο ενσωματώνει σε μία ενιαία λύση τις τεχνολογίες σχεδιασμού και τεχνικής μελέτης μέσω υπολογιστή (CAD & CAE), με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει τους μηχανικούς στην εξαγωγή αποτελεσμάτων με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα, καθώς και χωρίς γεωμετρικά σφάλματα.
Συμμετέχοντες: Παναγιώτης Καρακίτσιος, Γεώργιος Καραΐσκος, Αθανάσιος Λεοντάρης, Παναγιώτης Κολιός, Στέλλα Σκριβάνου, Αλέξανδρος Καρακίτσιος

8. massiveGRID: H massiveGRID παρέχει ανώτερες υπηρεσίες cloud (superior managed cloud hosting) ως υψηλής ποιότητας πάροχος με ίδιες τεχνολογίες και ασφαλείς υποδομές. Στόχος της massiveGRID είναι να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις premium υπηρεσίες cloud.

Αιτούντες: Βασίλης Στοίδης, Άγγελος Βλαβιανός, Θεόδωρος Θεοχάρης

9. MyJobNow: Το MyJobNow είναι μία εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για την εύρεση εργασίας υπαλλήλων πρώτης γραμμής. Εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία, το MyJobNow προσφέρει εξελιγμένα εργαλεία για την καλύτερη αντιστοίχιση μεταξύ Εργοδότη και Υποψηφίου με τη χρήση παραμέτρων, όπως τα ενδιαφέροντα και η τοποθεσία (μέσω GPS) του υποψηφίου.
Ιστοσελίδα:

Αιτούντες: Στέφανος Κατσίμπας, Αγαμέμνων Παπάζογλου, Αλέξανδρος Παπασπυρίδης

10. PD Neurotechnology: Η PD Neurotechnology αναπτύσσει φορέσιμες (wearable) ιατρικές συσκευές, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις για συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη της θεραπείας παθήσεων κινητικών διαταραχών. Η πρώτη εφαρμογή είναι το PD Monitor, ένα εξελιγμένο έξυπνο σύστημα (eco-system) για ασθενείς με τη νόσο του Parkinson, όντας η μόνη λύση παγκοσμίως που παρακολουθεί συνολικά και τα 9 συμπτώματα της νόσου, ενώ στη Β φάση θα συνεχίσει και στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Η PD Neurotechnology, ηγείται από διακεκριμένους παγκοσμίως Έλληνες Επιστήμονες, με την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης να βρίσκεται στην Ελλάδα, η οποία μαζί με την ομάδα σχεδιασμού και παραγωγής στοχεύει στην προβολή του ανθρώπινου κεφαλαίου και της ικανότητας καινοτομίας που διαθέτει η χώρα μας.

Αιτούντες: Δημήτρης Φωτιάδης, Αναστάσιος Μάνος, Νίκος Μόσχος, Σπύρος Κονιτσιώτης

11. SEATRAC: Η TOBEA ΕΠΕ σχεδιάζει και κατασκευάζει καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες. Ξεκίνησε με το SEATRAC και την προσβασιμότητα στις ακτές πριν προχωρήσει σε νέες καινοτομίες.

Αιτούντες: Ιγνάτιος Φωτίου, Σταύρος Κατσιαούνης, Νίκη Παπαγεωργίου, Περσεφόνη Μπέρτζου, Ναταλία Λαίνα, Παναγιώτα Κελβερκλόγου, Γιώργος Κριμπένης, Κώστας Κορκότζιλας, Αμαλία Μηνά

12. TENACIOUS GREEK: Η TENACIOUS GREEK παρασκευάζει και συσκευάζει έτοιμα gourmet γεύματα υψηλής ποιότητας βασισμένα στην ελληνική γαστρονομία. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορεί να προσφέρει η ελληνική γη, τα γεύματα της σιγο-μαγειρεύονται για δεκατέσσερις ώρες με την αυστηρή καθοδήγηση του Chef Δημήτρη Σταμούδη, και συσκευάζονται χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά ή άλλα πρόσθετα.
Αιτούντες: Ζωή Κότση, Θεόφιλος Καλλίτσας

13. Think Silicon: Η Think Silicon αναπτύσσει μία από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες γραφικών παγκοσμίως. Η εταιρεία εξειδικεύεται στη σχεδίαση υψηλής απόδοσης Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables) και Inference Accelerators Τεχνητής Νοημοσύνης για εφαρμογές Υπολογιστικής Όρασης στη συσκευή (Machine Learning Vision Applications for IoT/Edge end nodes). Με αυτή την τεχνολογία επεκτείνεται η ζωή της μπαταρίας φορέσιμων συσκευών από ημέρες, που είναι σήμερα, σε εβδομάδες.

Αιτούντες: Γεώργιος Σιδηρόπουλος, Ιάκωβος Σταμούλης, Γεώργιος Κεραμίδας, Ulli Mueller

14. TPL: Η TPL προσφέρει μία καταλυτική υπηρεσία για την διεθνή επέκταση εταιρειών. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα βασισμένη στο cloud, το οποίο δημιουργεί ένα παγκόσμιο διαδικτυακό οικοσύστημα για την τοποθέτηση των προϊόντων μίας εταιρείας σε πολλαπλά κανάλια διαδικτυακών πωλήσεων όπως το Amazon, το eBay, το Google κ.α. Ταυτόχρονα, μέσω των υπηρεσιών 3PL (εφοδιαστική τρίτων) που προσφέρει, φέρνει τα προϊόντα στους τελικούς πελάτες όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, απαλείφοντας την πολυπλοκότητα των διεθνών αποστολών.

Αιτούντες: Σπυρίδων Κοτσαλίδης, Βασίλειος Νάκος, Νικόλαος Τσάμης

15. Upsell: Η πλατφόρμα Exclusivi της Upsell βοηθά τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τα έσοδα, τις κριτικές, τους πιστούς πελάτες και να μειώσουν τα κόστη τους, με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ). Οι επισκέπτες έχουν μια ενοποιημένη ψηφιακή εμπειρία: εφαρμογές για κινητά συνδεδεμένες με τα κορυφαία ξενοδοχειακά συστήματα, προσωποποιημένη πύλη Wi-Fi με 1:1 στόχευση, εφαρμογές smartTV και signage, chatbots και POS. Όλες αυτές οι διεπαφές υποστηρίζονται από ένα πολύγλωσσο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και CRM, με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, εργαλεία εσωτερική επικοινωνίας, καθώς και πλατφόρμα κρατήσεων εστιατορίων και συλλογή αξιολογήσεων που ενσωματώνονται στο TripAdvisor. Παράλληλα, συνδέεται με κορυφαία Ταξιδιωτικά Πρακτορεία, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Αιτούντες: Μπάμπης Κουρτζής, Ιωάννης Τζήκας, Αρης ΦιλοκώσταςΈρικα Μαεσσάκα, Μανώλης Αναστασίου

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.