Οι 57 Startups που έγιναν μονόκεροι το 2017

0

Το Visual Capitalist έφτιαξε ένα ενδιαφέρον Infographic με στοιχεία από το Pitchbook όπου αναφέρει τις 57 Startups οι οποίες έγιναν μονόκεροι το 2017, η αξία τους δηλαδή ξεπέρασε το 1 δισ. δολ.

Παρότι υπήρξε μια πτώση στο «club» μετά το 2014 και ειδικά το 2015, βλέπουμε φέτος μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2016 και μια τρομερή έκπληξη, αυτή της Κινεζικής Toutiao η οποία ήρθε από το πουθενά με αξία 20 δισ. δολ.!
Η Toutiao είναι ένα Spinoff της Bytedance και συγκεντρώνει αξιοσημείωτες ειδήσεις και άλλο περιεχόμενο με χρήση έξυπνων αλγορίθμων. Πρόσφατα έχει εξαγοράσει τις Flipagram, Musical.ly, Top Buzz και News Republic.

Στην πρώτη δεκάδα των μονόκερων διακρίνουμε 7 κινεζικές εταιρείες 2 αμερικανικές και μια Αγγλική ενώ συνολικά η Κίνα έχει 18 εταιρείες στη λίστα του 2017 και οι Η.Π.Α. 32.
Από τις πιο γνωστές σε εμάς Startups διακρίνουμε τις: Deliveroo, Reddit, Quora, Coinbase, Robin Hood, Careem, Payoneer, Paytm, Improbable μεταξύ άλλων.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν του club, το 2010 το Groupon είχε εισέλθει σε αυτό, το AirBnB to 2011, το Pinterest το 2012, η Uber το 2013, το Slack το 2014, η Vox Media το 2015 και η Compass το 2016.

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.