Οι Startups έξυπνων αποσκευών κλείνουν λόγω αυστηρότερων αεροπορικών κανονισμών

0

Αρχές του 2018 διάφορες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έθεσαν σε ισχύ αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με την ύπαρξη μπαταριών στις αποσκευές των επιβατών απαγορεύοντας τες, με τους επιβάτες να πρέπει να τις αφαιρούν και να τις τοποθετούν σε ειδική πλαστική σακούλα για τον φόβο της ανάφλεξης.

Τον περασμένο Μάιο η Bluesmart η οποία έχει φτιάξει βαλίτσες οι οποίες μπορούν να εντοπιστούν αλλά και χρησιμοποιηθούν σαν φορτιστές ανακοίνωσε ότι σταματάει τη λειτουργία της πουλώντας την τεχνολογία της στην Travelpro.

Μια εβδομάδα πριν η Raden ανακοίνωσε παύση εργασιών επίσης, για τους ίδιους λόγους. Η Raden ιδρύθηκε το 2015 και έχει πάρει μέχρι σήμερα 3,5 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση. Η Bluesmart είχε ιδρυθεί το 2014 και είχε πάρει 30 εκατ. δολ. χρηματοδοτήσεων από VCs σύμφωνα με το Pitchbook.

Από την άλλη πλευρά η Away, η τρίτη γνωστή Startup στον χώρο, η οποία έχει σηκώσει 30 εκατ. δολ. χρηματοδότηση, ανακοίνωσε ότι οι νέοι κανονισμοί δεν την επηρεάζουν μια και συμμορφώνεται πλήρως με αυτούς.

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί και στην βαλίτσα – ρομπότ της κινεζικής CowaRobot η οποία δραστηριοποιείται κανονικά στην αγορά της Κίνας βέβαια.  

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.