Οι Startups που βραβεύτηκαν από τον πρωθυπουργό στο d.Day του ΣΕΠΕ

0

Στο πλαίσιο του μεγάλου φόρουμ του ΣΕΠΕ, Digital Economy Forum πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Startups d.Day με στόχο να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την Επιστημονική Υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες ήταν οι:

Artifiedweb
Bubbllz
Challengen
Drizz
Fraudline
Hopwave
IsMood
Kard
Melapus
Νέα Αμυντική Κάμερα Ασφαλείας 
Nimbata
Olwyc
Πάμε Στάση
Recycglobe
Shopmind
Somapnevma
Tactical DE CK
Ticket Pass
Τrust and Use
Yammas

Τα τρεις εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι οι:

isMood, προσφέρει σε τρίτες εταιρείες Social media analytics τα οποία βασίζονται στα εκφραζόμενα συναισθήματα και τις συζητήσεις που γίνονται εκεί σχετικά με αυτές και τα προϊόντα τους. H εταιρεία προέρχεται από το Egg με την Άννα Κασιμάτη να είναι η founder.

Shopmind, ειδικεύεται στην Επιχειρηματική Αναλυτική (Business Analytics) και στη δεδομενοκεντρική Στήριξη Αποφάσεων (data-driven Decision Support). Στόχος της είναι η κατανόηση των αγοραστών που επισκέπτονται τα καταστήματα, η εξαγωγή πολύτιμης γνώσης και η μετατροπή της σε αποφάσεις. Προέρχεται από το AceIn με την Αναστασία Γρίβα και ο Βασίλης Σταύρου να είναι οι founders.

Nimbata, μια «πολυεθνική» Startup η οποία έχει αναπτύξει μία λύση καταγραφής και ανάλυσης της απόδοσης που έχουν οι τηλεφωνικές καμπάνιες μίας εταιρείας.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.