Ο Γιώργος Κώτσαλος «επενδύει» στην Vitabroad και στον ιατρικό τουρισμό

0

Η Vitabroad | Health Tourism in Greece ανακοίνωσε την είσοδο του Γιώργου Κώτσαλου, ως στρατηγικού εταίρου, στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ως ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη της Vitabroad, δεδομένου ότι ο νέος συμμέτοχος αναμένεται να προσδώσει σημαντική «προστιθέμενη αξία» στον τομέα που δραστηριοποιείται η Startup.
Η εμπειρία του κ.  Κώτσαλου –επί δωδεκαετία Διευθύνοντος Συμβούλου της Interamerican– σε καινοτόμους για την ελληνική ασφαλιστική αγορά δραστηριότητες στην υγεία, που τροφοδοτείται από την προηγμένη τεχνογνωσία και ηγετική θέση πανευρωπαϊκά της Achmea -μητρικής της Interamerican- στις ασφαλίσεις υγείας, θα ενισχύσει τη δυναμική της Vitabroad στον πολλά υποσχόμενο για τη χώρα μας τομέα του ιατρικού τουρισμού.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς μία δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία, με σημαντική την εμπλοκή των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Η Vitabroad | Health Tourism in Greece δραστηριοποιείται κατ’ αποκλειστικότητα στον ιατρικό τουρισμό, παρέχοντας υπηρεσίες σε ασθενείς του εξωτερικού που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για ιατρικούς λόγους. Η εταιρεία συστάθηκε στα τέλη του 2014 από την Κατερίνα Εξακουστίδου και τον Άκη Πανταζή και έκανε τα πρώτα της βήματα στο Orange Grove.

Η Vitabroad –που υποδέχθηκε τους πρώτους πελάτες το πρώτο εξάμηνο του 2015– εξυπηρετεί κυρίως περιστατικά ασθενών αισθητικής χειρουργικής, οδοντιατρικής, εξωσωματικής γονιμοποίησης, οφθαλμολογίας και ψυχικής υγείας.
Διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, συμβατικού και εναλλακτικού τουρισμού σε όλη τη χώρα, εφαρμόζει και αναπτύσσει με επιτυχία ένα φιλόδοξο σχέδιο προσέλκυσης διεθνών ασθενών, με γνώμονα την ποιότητα υπηρεσιών υγείας και τις σχετικές ανάγκες των πελατών της.

Δεδομένου ότι η χώρα αποτελεί έναν νέο προορισμό στην παγκόσμια βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού, η παροχή συνδυασμένων υπηρεσιών τουρισμού και υγείας μέσω μίας εταιρείας facilitator είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του κλάδου σε σταθερές βάσεις.

Η Vitabroad είναι προσανατολισμένη στην ανάδειξη και αναγνώριση της Ελλάδος σε έναν από τους κορυφαίους ιατρικούς προορισμούς παγκοσμίως, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.