Ο Γιώργος Λεμονής και η «αλφαβήτα» του GDPR

0

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση της σεζόν για το Group SKG Startuppers, ένα Group το οποίο αριθμεί περισσότερα από 850 μέλη, τα οποία συνδέει το ενδιαφέρον για την τεχνολογία και το επιχειρείν.

Όσοι συμμετείχαν, είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (περισσότερο γνωστός ως GDPR) και τις αλλαγές που αυτός φέρνει στη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων, και δη των Startups.

Ερωτηθείς για την συνάντηση, ο έναν εκ των τριών διαχειριστών του Group SKG Startuppers, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «TheRivers | προστασία δεδομένων», Γεώργιος Λεμονής, σχολίασε: «Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός της τόσο υπεύθυνης κι επαγγελματικής προσέγγισης των νέων επιχειρηματιών, στο νέο κανονισμό, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ενώ οι περισσότεροι επιχειρηματίες θεωρούν τον ΓΚΠΔ ως ένα επιπλέον βάρος, ως μια ακόμη δαπάνη, οι νέοι δείχνουν να κατανοούν απόλυτα τα οφέλη που φέρνει η συμμόρφωση, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα φυσικά πρόσωπα«.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.