Ο νέος ανταγωνιστής της Didi χρηματοδοτείται με 1,45 δις δολάρια

0

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η καινοτομία στις κρατικές βιομηχανίες, μια νέα εταιρία μετακινήσεων συνδυάζει ιδιωτικούς και κρατικούς πόρους σε ένα εγχείρημα που έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 1,45 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Τ3, που σημαίνει “Top3”, έχει τη στήριξη των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ονομάτων στην Κίνα, διαθέτει ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό κι έχει συνάψει συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες και μεγάλες εταιρείες fintech.

Αυτό που κάνει την T3 να διαφέρει, είναι το γεγονός πως ο στόλος 5.000 αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Nanjing κάπου τον Ιούνιο υπό το όνομα της εταιρείας, θα κινείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – κάτι που ευθυγραμμίζεται με τις κρατικές προσπάθειες για ώθηση και υποστήριξη της ηλεκτρικής μετακίνησης.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Tencent και η Alibaba, οι οποίες βρίσκονται σε ανταγωνισμό στην Κίνα ως δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, αυτή τη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να χρημοτοδοτήσουν από κοινού την T3. Μεγαλύτερη μέτοχος είναι παρ’ όλ’ αυτά η Suning με ποσοστό 17,42%. Ποστοστό 16,39% έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες FAW Group, Dongfeng Motor και Changan Automobile, όντας οι δεύτεροι κατά σειρά μέτοχοι, ενώ το υπόλοιπο θα μοιραστεί στους λοιπούς επενδυτές.

Τη στιγμή που η Didi προσπαθεί να ενισχύσει τους κώδικες ασφαλείας της έχοντας να αντιμετωπίσει δύο δολοφονίες επιβατών, η T3 έρχεται να δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα ευφυούς κινητικότητας» χρησιμοποιώντας τεχνική κατάρτιση από κάθε τεχνολογικό τομέα και αξιοποιώντας την κατασκευαστική ικανότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών – με κύρια ιδέα η δράση της εταιρείας να βασίζεται αποκλειστικά στις ανάγκες της αγοράς.

Άλλες εταιρείες που θέλουν να ανταγωνιστούν τη Didi είναι η Caocao και η BMW, τη στιγμή που πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων επιχειρούν να εισέλθουν στο υποσχόμενο ride-hailing market, ενώ νέοι κανονισμοί στην Κίνα ευνοούν εταιρείες σε αυτόν τον τομέα.

Με πληροφορίες από Techcrunch

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.