Παγκόσμια διαμαρτυρία εργαζομένων της Google για την πολιτική της απέναντι στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

0

Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν εκατοντάδες υπάλληλοι της Google σε περισσότερα από 20 γραφεία της σε όλο τον κόσμο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που αντιμετώπισε η εταιρεία περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων από ανώτερα στελέχη της.

Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας -που πραγματοποιούνται στις 11 τοπική ώρα σε όλο τον κόσμο- προκάλεσε αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο η Google προστατεύει τα ανώτερα στελέχη της που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, είτε κρατώντας τους στο δυναμικό της είτε επιτρέποντάς τους να αποχωρήσουν με φιλικό “πακέτο αποζημίωσης”.

Ως παράδειγμα, αναφέρεται η περίπτωση του επικεφαλής της μονάδας Android, Andy Rubin, στον οποίο η Google κατέβαλε ποσό ύψους 90 εκατ. δολαρίων παρότι ζήτησε την παραίτησή του καθώς οι κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση κρίθηκαν αξιόπιστες.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αποσταλεί στα στελέχη της εταιρείας, απαιτούν από την Google μεγαλύτερη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τον χειρισμό περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ ζητούν από την εταιρεία να τερματίσει την “αναγκαστική διαιτησία” που ισχύει για τις περιπτώσεις παρενόχλησης και διακρίσεων, πρακτική που εμποδίζει τους υπαλλήλους της να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι της Google ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις αμοιβές και τις ευκαιρίες που δίνονται στους εργαζομένους, καθώς και καλύτερη εκπροσώπηση των εργαζομένων και στο πλαίσιο αυτό αιτούνται τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου τους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, σε memo που έστειλε στο προσωπικό της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει ότι η εταιρεία λαμβάνει “όλο και πιο σκληρή στάση” απέναντι στα περιστατικά ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απολυθεί 48 άτομα, μεταξύ των οποίων και 13 ανώτερα στελέχη, χωρίς να λάβουν “αποζημίωση”.

Σε άλλο σημείωμά του την Τρίτη, ο Pichai, ζήτησε και πάλι συγγνώμη “για τις προηγούμενες ενέργειες και τον πόνο που προκάλεσαν στους υπαλλήλους” της εταιρείας και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν την “υποστήριξη” που χρειάζονται για να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο Emea.gr

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.