Ποιες πόλεις προσελκύουν τις περισσότερες τεχνολογικές επενδύσεις

0

Το CB Insights συγκέντρωσε στοιχεία για 25 πόλεις – hubs σε όλο το κόσμο αναφορικά με τις επενδύσεις και exits που έχουν γίνει σε τεχνολογικές Startups, με την επιλογή να γίνεται βάσει του μεριδίου που έχει κάθε πόλη στο παγκόσμιο σύνολο.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η ευρύτερη περιοχή της Silicon Valley είδε 12.000 συμφωνίες σε 7.000 εταιρείες από το 2012 μέχρι σήμερα, με διαφορά μάλιστα από την δεύτερη Νέα Υόρκη και το τρίτο Λονδίνο.

Παρόλα αυτά διαφαίνεται μια σημαντική αύξηση επενδύσεων εκτός Silicon Valley, και ειδικά στην Κίνα και ακόμα πιο ειδικά στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, μια και εκεί βρίσκονται Startups όπως οι Didi, Toutiao, Mobike οι οποίες έχουν κάνει μεγάλους γύρους και exits τον τελευταίο καιρό.

Αναφορικά με την Ευρώπη διακρίνουμε αυξητικές τάσεις στις επενδύσεις και ειδικά στο Λονδίνο, Παρίσι, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ και φυσικά στο Τελ Αβίβ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.