Ποιοι είναι οι 10 πιο «δημοφιλείς» καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων

0

Έξι καθηγητές από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), τρεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και ένας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι οι δέκα πιο γνωστοί καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, σύμφωνα με τον πίνακα Highly Cited Researchers (h>100) της Webometrics.

Με τον δείκτη h>100 η Webometrics προσπαθεί να μετρήσει τόσο την παραγωγικότητα όσο και την επιρροή των επιστημονικών δημοσιεύσεων ενός ακαδημαϊκού ή φοιτητή. Η κατάρτιση του δείκτη γίνεται με βάση τον αριθμό των επιστημονικών εργασιών με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και τον αριθμό των αναφορών που έχουν λάβει σε άλλες δημοσιεύσεις.

Η κατάταξη για το 2018, με επικαιροποιημένα στοιχεία ως τον περασμένο Απρίλιο, βασίστηκε στις πληροφορίες από τα δημόσια προφίλ των καθηγητών και των πανεπιστημιακών ερευνητών στο Google Scholar.

Σημειώνεται ότι στο σχετικό πίνακα περιλαμβάνονται επιστήμονες, ζώντες ή μη, με τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που θεωρούνται ως εργασίες άξιες αναφοράς από τουλάχιστον 100 ερευνητές που τις χρησιμοποίησαν στις δικές τους εργασίες.
Στην κορυφή της κατάταξης είναι ο Σίγκμουντ Φρόιντ με τον δείκτη h στις 280 μονάδες και 491.861 αναφορές από άλλους επιστήμονες.

Οι έξι καθηγητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας είναι οι:

Παρασκευάς Σφήκας από το Τμήμα Φυσικής με 181 βαθμούς και 149.930 αναφορές συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Σχολή Ιατρικής.
Γιώργος Χρουσός από τη Σχολή Ιατρικής με 179 βαθμούς και 32.181 αναφορές.
Ο Καθηγητής Ιατρικής και Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος με 118 βαθμούς και 60.208 αναφορές.
Ο Καθηγητής Ιατρικής Μαρίνος Δαλάκας με 105 βαθμούς και 40.203 αναφορές.
Ο Καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος με 104 βαθμούς και 44.661 αναφορές.
Ο Καθηγητής Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανίδης με 103 βαθμούς και 57.879 αναφορές.

Οι καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:

Ο Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής Γιώργος Τσιπολίτης με 156 βαθμούς και 111.051 αναφορές.
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Σταύρος Μαλτέζος με 152 βαθμούς και 101.527 αναφορές
O Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής Ευάγγελος Γαζής με 148 βαθμούς και 139.641 αναφορές. 

Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Επίκουρος Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής, Ιωάννης Στρολογκάς με 119 βαθμούς και 55.209 αναφορές.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.