Που οφείλει την αξία των 20 δισ. δολ. το WeWork σύμφωνα με τον ιδρυτή του;

0

Τελικά υπάρχουν πολλά «μεταφυσικά» τεκταινόμενα στο χώρο των Startups και της ψηφιακής οικονομίας. Κλασικό παράδειγμα η WeWork η οποίο προσφέρει πολύ προσεγμένους αρχιτεκτονικά και λειτουργικά χώρους εργασίας σε Startuppers αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Μετά την τελευταία μεγάλη χρηματοδότηση των 4,4 δισ. δολ. από τo υπερταμείο της Softbank η αξία της WeWork έχει εκτοξευτεί στα 20 δισ. δολ! Την αξία αυτή ξεπερνά μόνο η Uber και η AirBnb για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Τα έσοδά της για το 2017 αναμένεται να κυμανθούν στο 1,3 δισ. δολ. με περιθώριο κέρδους 30% σύμφωνα με άρθρο του Forbes.

WeWorkShanghaiOffice

Τα γραφεία της WeWork στη Σαγκάη

Πρόκειται μια εταιρεία παροχής χώρων γραφείων, χωρίς να έχει στη κατοχή της κτίρια, μια και συνεργάζεται με εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, ανακαινίζει με εξαιρετικό τρόπο τους χώρους, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα και ποιότητα επαγγελματικής ζωής, με όλες τις σχετικές παροχές και ανέσεις που περιμένει κανείς από χώρους γραφείων.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί 163 χώρους σε 53 πόλεις σε όλο τον κόσμο με 2.900 υπαλλήλους και 150.000 μέλη που πληρώνουν 220 με 22.000 δολάρια το μήνα για μια ή για πενήντα θέσεις γραφείων.

Τα νούμερα αυτά δεν δικαιολογούν όπως και να το δεις την αστρονομική αξία της WeWork, η οποία σημειωτέον έχει προσελκύσει αρκετές μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές που στεγάζουν ολόκληρα τμήματα στις εγκαταστάσεις της.  Σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Adam Neumann (δεξιά στη κεντρική φωτογραφία), που ούτε ο ίδιος πιστεύει την τεράστια αξία που έχει πάρει η εταιρεία τους, η αιτία για αυτή δεν είναι τα νούμερα αλλά η ενέργεια και η πνευματικότητα που προσφέρουν οι χώροι των γραφείων της… Κάτι που συμμερίζεται και ο Masayoshi Son της Softbank.

Τα γραφεία της WeWork στο Παρίσι σε γραμμές Art Deco

Τα γραφεία της WeWork στο Παρίσι σε γραμμές Art Deco

 

WeWork στο Los Angeles

WeWork στο Los Angeles

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.