Πρώην στέλεχος της BlackRock έλαβε χρηματοδότηση $200 εκατ. από την Blackstone

0

Το εντυπωσιακό ποσό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Blackstone Group LP έλαβε το hedge-fund startup με την επωνυμία “Tresidor Investment Management” που “τρέχει” ο Michael Phelps, πρώην επικεφαλής για τις Ευρωπαϊκές πιστώσεις στην BlackRock Inc.

Παράλληλα, οι κ.κ. Phelps και Edgar Senior, Διευθύνων Σύμβουλος της Tresidor έχουν ήδη τοποθετήσει το σύνολο -σχεδόν- της ρευστότητας που διέθεταν στο ίδιο το fund. Το δε ποσό υπολογίζεται πως προσεγγίζει τα επίπεδα των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος των εμπνευστών του νέου πιστωτικού hedge fund είναι να ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου, ενώ σκοπεύουν να καταφέρουν να αντλήσουν συνολικά το ποσό του 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Βέβαια, το γεγονός ότι εξασφάλισε την υποστήριξη επενδυτών του μεγέθους και της βαρύτητας της Blackstone, παίζει καίριο ρόλο για την επιτυχημένη μετεξέλιξή του hedge-fund startup, στην συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλει να πείσει αντίστοιχα επενδυτικά μεγέθη να την χρηματοδοτήσουν-στηρίξουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Tresidor αναμένεται να επικεντρωθεί σε τίτλους διαπραγμάτευσης, όπως λ.χ. τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης, τα μοχλευμένα δάνεια, τα μετατρέψιμα ομόλογα και το κρατικό χρέος. Αρχικά θα απαρτίζεται από 15μελή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων 10 επαγγελματιών επενδύσεων.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.