Πρώτη η Ελληνική Ρεστία σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας

0

Ημερίδα με τίτλο «ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, από την ΚΟΙΝΣΕΠ Δροσοσταλίδα και το ΚΕΚ ΙΡΙΣ, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ETC4SE, παρουσίασε στο κοινό 8 καινοτόμες ιδέες στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας  από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και την Ολλανδία.

Οι ιδέες διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο της Ημερίδας με τη μέθοδο του pitching (σύντομες αλλά περιεκτικές παρουσιάσεις των 5 λεπτών) και μια ειδική διεθνής επιτροπή ανακήρυξε τους νικητές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού, την Ελληνική ΚΟΙΝΣΕΠ Ρεστία για την καινοτόμα ιδέα της ανακύκλωσης αποκομμάτων τριχών και τη δημιουργία του οικολογικού φίλτρου Ρεστία για την απορρύπανση των θαλασσών από πετρελαιοειδή.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις καινοτόμες ιδέες που παρουσιάστηκαν, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.