Πόσα και ποια είναι τα αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια;

0

H πολιτεία της Καλιφόρνια είναι αδιαμφισβήτητα ηγέτης στις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων τα οποία έχουν ήδη διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα με ομολογουμένως λίγα ατυχήματα και ακόμα πιο λίγα δυστυχήματα.

Η επίσημη αρχή της πολιτείας, DMV, ανακοίνωσε πρόσφατα μια λίστα με τις εταιρείες που δοκιμάζουν αυτόνομα οχήματα στους δρόμους της. Η έκπληξη έρχεται από την εταιρεία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 55 οχήματα και δεν είναι άλλη από την Apple!

Αν και υπήρχαν φήμες για την ενασχόληση της Apple, με τον έναν ή άλλο τρόπο, με τα αυτόνομα οχήματα, ωστόσο φαινόταν ότι το πρόγραμμα είχε παγώσει, μια και το 2017 δεν υπήρχαν δοκιμές εκ μέρους της Apple στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Στη πρώτη θέση είναι η Cruise της General Motors και στη τρίτη θέση η Waymo της Alphabet (Google).

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.