Ρεκόρ επενδύσεων VC σε Ευρώπη και Ισραήλ το 1o τρίμηνο του 2019

0

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Dealroom.co οι επενδύσεις VC σε Ευρώπη και Ισραήλ άγγιξαν τα 8,3 δις Ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ, με το FinTech και το Software να προσελκύουν σημαντικά κεφάλαια.

Η Ευρώπη προσέλκυσε 7,3 δις Ευρώ συγκεκριμένα ενώ οι λεγόμενοι μεγάλοι γύροι έφτασαν τους 10 και τα 2,2 δις. Ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι οι επενδύσεις VC σε Ευρώπη και Ισραήλ έφτασαν τα 6,6 δις Ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση το 2019.

Οι πρώτη τετράδα χωρών που προσέλκυσαν τα περισσότερα χρήματα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ισραήλ και ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Ελβετία, ενώ οι τομείς που προσέλκυσαν τα περισσότερα χρήματα είναι η υγεία, το Fintech και το εταιρικό software όπως προαναφέραμε.

Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.