Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων θα «σπάσουν» φέτος οι αμερικανικές AI startups

0

Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων ετοιμάζονται να καταγράψουν φέτος οι αμερικανικές AI startups, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να προσελκύει όλο και περισσότερους επενδυτές.

Σύμφωνα με στοιχεία της National Venture Capital Association, 965 εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, σήκωσαν 13,5 δισ. δολάρια τους πρώτους εννιά μήνες του έτους, ενώ όλο το 2018, 1,281 εταιρείες είχαν καταφέρει να σηκώσουν 16,8 δισ. δολάρια.

Λόγω της «νεότητας» του κλάδου, η NVCA σημειώνει βέβαια ότι το «μέγεθος» των συμφωνιών αλλά και οι αποτιμήσεις αξίας, παρουσιάζουν διακυμάνσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο και ότι οι αριθμοί μπορούν να «παραμορφωθούν» από έναν μεγάλο γύρο.

Παρ’όλα αυτά, οι startups φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα αρχικά, πειραματικά στάδια και καταφέρνουν να προσελκύσουν επενδυτές που «εξερευνούν» το νέο έδαφος. Και καθώς τόσο οι τεχνολογίες, όσο και οι startups ωριμάζουν, αυξάνονται και οι late-stage χρηματοδοτήσεις.

Τα τελευταία δύο τρίμηνα μάλιστα, η NVCA κατέγραψε ρεκόρ late-stage επενδύσεων σε εταιρείες AI, με 3 δισ. δολάρια να επενδύονται σε περίπου 75 deal τέτοιου είδους.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.