Σε απεργία οι οδηγοί της Uber στις ΗΠΑ – Ζητούν μεγαλύτερους ναύλους και καλύτερες συνθήκες εργασίας

0

Την περασμένη Δευτέρα οι οδηγοί της Uber συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Long Island, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές. Όπως αναφέρει το buzzfeed.com, μια μικρή ομάδα οδηγών, που όπως λένε αριθμούν περίπου χίλιους, προσπάθησαν να οργανώσουν απεργιακή κινητοποίηση ενάντια της εταιρείας με αφορμή την πτώση των ναύλων και τις άνισες συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε επίσης: «Πονοκέφαλοι» στην Αθήνα για το Uber

Οι οδηγοί που ως επί τω πλείστον αποτελούνται από οδηγούς SUV και μαύρων, πολυτελών αυτοκινήτων, είχαν σχεδιάσει να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, αφού έκαναν αποχή από την υπηρεσία. Βασικός λόγος διαμαρτυρίας είναι ότι η εταιρεία οδηγών, παρέτεινε την καλοκαιρινή έκπτωση μειώνοντας τους μισθούς των οδηγών και αναγκάζοντας τους να δουλεύουν επιπλέον ώρες για να ισορροπήσουν.

Ένα ακόμα πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρονται, σύμφωνα με το buzzfeed.com , είναι ότι οι «οδηγοί πολυτελείας» αναγκάζονται να απαντούν σε κλήσεις της UberX (οδηγοί μη πολυτελείας) αν βρίσκονται στην περιοχή, χρεώνοντας λιγότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους οδηγούς της εταιρείας, αγόρασαν αυτοκίνητα πολυτελείας μόνο για την υπηρεσία, επομένως είναι αναγκασμένοι να συμβιβαστούν με ό,τι αποφασίσει η εταιρεία.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Leave A Reply