Σε κυπριακό fund εμπορικά πάρκα στη Ρουμανία

0

Το Κυπριακό επενδυτικό fund Secure Property Development & Investment (SPDI) θα αγοράσει το μισό χαρτοφυλάκιο της επίσης κυπριακής συμφερόντων κατασκευαστικής Helios Phoenix, με κόστος 8-9 εκατ. ευρώ.

Με αυτή την αγορά αποκτάει τον έλεγχο των logistic parks Olympia σε Βουκουρέστι, Μπρασόβ και Τιμισοάρα, τα οποία εκτείνονται σε 100.000 τμ με ετήσιο καθαρό λειτουργικό εισόδημα περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Η SPDI εισήλθε στη ρουμανική αγορά το 2014. Το fund διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία. Αυτές περιλαμβάνουν το Logistics park Innovations στο Clinceni, αρκετά διαμερίσματα στο Romfelt Plaza, το Monaco Towers, το Blooming House και τα κατοικημένα συγκροτήματα Green Lake, όλα στο Βουκουρέστι. Διαθέτει επίσης το επιχειρηματικό πάρκο EOS, όπου εδρεύει ο παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων Danone.

Την άνοιξη αυτή, η Helios Phoenix αποφάσισε να επεκτείνει το τοπικό της χαρτοφυλάκιο αποκτώντας το βιομηχανικό πάρκο Millennium Logistic Park, το οποίο βρίσκεται στο Popesti Leordeni, κοντά στο Βουκουρέστι. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει 11 εκτάρια γης και 12.000 τ.μ. αποθηκών, μετονομάστηκε σε Olympian Park East Bucharest.

Πηγή: EMEA.gr

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.