Στις 6 Οκτωβρίου το αναβαθμισμένο RG Connect 2018 στο Λονδίνο

0

Το RG Connect18, το 5ο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece, θα φέρει κοντά μια κοινότητα επιχειρηματιών, επενδυτών, ακαδημαϊκών και φορέων χάραξης πολιτικής για να μοιραστούν ιδέες που θα εμπνεύσουν και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιχειρηματικότητας. Με 40 διεθνείς ομιλητές στα 3 διαφορετικά θέματα ‘Connect, Learn and Inspire’, το RG Connect θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ που θα προκαλέσουν σκέψη καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες για δικτύωση.

Στο φετινό συνέδριο θα εξετασθούν ποια είναι εκείνα τα πρακτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά η δυναμική που έχει προκύψει με την έλευση του EquiFund, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην Ευρώπη σε μια μεμονωμένη χώρα. 4 εκπρόσωποι των επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν αναλάβει την διαχείριση 400€ εκατομμυρίων σε νεοσύστατες εταιρίες (startups) με σύνδεση στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν και θα μιλήσουν στο συνέδριο RG Connect18. Ο Γιώργος Χουλιαράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα θα είναι επίσης ομιλητές στο συνέδριο.

Το RG Connect: ‘Where Challenges Meet Solvers’ θα πραγματοποιηθεί στο Prince Philip House στο Λονδίνο το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Διακεκριμένοι ηγέτες και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, όπως επιχειρηματίες, επενδυτές, ακαδημαϊκοί και φορείς χάραξης πολιτικής, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα συζητήσουν τις πιο σημαντικές εξελίξεις. Στις βασικές συνεδρίες περιλαμβάνονται:

Leading the Way Means Developing Leaders: Ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Group, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία σχετικά με το πώς χτίζεται μια κουλτούρα που αναπτύσσει ηγέτες.

Breaking New Ground & Building Resilience: Η Renee Elliott, Ιδρύτρια του Planet Organic, θα μοιραστεί την εμπειρία της για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας και το ξεκίνημα μιας κίνησης.

Startups That Are Built To Last: Ο Αιμίλιος Μάρκου & Ο Αλέξης Πανταζής, Συνιδρυτές της Hellas Direct, θα συζητήσουν για το ποια χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν τις startups να περάσουν το τεστ του χρόνου και να γίνουν εταιρίες που θα προσελκύουν διεθνείς επενδυτές.

Building The Next Greek Unicorn: Ο επενδυτής Νίκος Μπονάτσος (Γενικός Διευθυντής της General Catalyst) και ο Χρύσανθος Χρυσάνθου (Partner στην Kindred Capital) θα μοιραστούν πληροφορίες και γνώσεις από το οικοσύστημα των startups στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα συζητήσουν πώς η ευκαιρία που δίνεται από την έλευση του EquiFund μπορεί να μεγιστοποιηθεί.

EquiFund Update: Quality Control: Partners από τη Uni Fund, Metavallon VC, Marathon VC και Big Pi Venture Capital Funds και ο Διευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Εντολών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, θα ερευνήσουν το είδος των ευκαιριών επένδυσης που έρχονται και σε ποιους τύπους εταιρειών θα επενδύσουν.

Greece Beyond the Programmes: Investment & Entrepreneurial Prospects: Με τον Γιώργο Χουλιαράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τον Γιώργο Χούπη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece

Behind Greece’s First Smart City: Meet the Man Driving the Change: Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα, μοιράζεται το πώς έχει αγκαλιάσει την καινοτομία με σκοπό να δημιουργήσει μια ηγετική ‘έξυπνη’ πόλη.

Where Do Good Ideas Come From: Η Ella Goldner, Συνιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της Zinc, Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα και ο Francisco Veloso, Πρύτανης του Imperial College Business School, θα μιλήσουν για την πηγή των καλών επιχειρηματικών ιδεών και τον ρόλο των ιδρυμάτων στην υποστήριξη και καλλιέργεια των startups.

Institutions and GRecovery: Σε συνεργασία με το Wheeler Institute for Business and Development, του London Business School, ο James A. Robinson, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συγγραφέας του ‘Why Nations Fail’ θα συζητήσουν το πώς τα κράτη μπορούν να πετύχουν μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Implementing Tax Measures that Incentivise Business Development: Η Juanita Gonzalez- Uribe, Επίκουρη Καθηγήτρια της Οικονομίας του LSE, Ο Andre Quintanilha, Συνιδρυτής και COO του Gartenzwerg Technologies και η Maria Shiao, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, θα συζητήσουν το πώς αποτελεσματικά φορολογικά συστήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες και στους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν σε μια συγκεκριμένη χώρα.
Χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως παράδειγμα προς μελέτη αλλά προσεγγίζοντας την κάθε πρόκληση από μία διεθνή προοπτική, το RG Connect18 θα εξερευνήσει το ποιες λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε μερικές από τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές προκλήσεις σε βασικούς τομείς.

Κορυφαίοι ειδικοί από τομείς όπως Blockchain & Fintech, ο τουρισμός, η γεωργία, η ναυτιλία και ενέργεια, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και μία διαδραστική συνεδρία mentoring θα αναλύσει τα πλεονεκτήματα του mentoring πριν γίνει η αντιστοίχιση των μεντόρων του RG με συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να βρουν τον μέντορά τους.

10 start-up εταιρείες- απόφοιτοι των προγραμμάτων του Reload Greece με έδρα τους το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και καθώς και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ονομαζόμενος ‘Cultural Hacks’ θα παρουσιάσει πως νέα πρωτοπόρα άτομα στο χώρο της Τέχνης, της Μόδας και του Design μεταδίδουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις σε πρακτικές, θεωρητικές και πολιτιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, το κοινό και οι χώρες τους. Με σκοπό να αναδειχθεί το πώς νέοι κινηματογραφιστές προκαλούν νέες αντιλήψεις και καταφέρνουν να ακούγεται η φωνή τους, το Reload Greece με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Thessaloniki International Short Film Festival και την παρουσίαση ενός συν-επιμελημένου προγράμματος με ταινίες μικρού μήκους του 2018, που επικεντρώνονται στα θέματα του RG Connect18.

Εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.