Συνεργασία PARKGURU και Ridemind στις Έξυπνες Μετακινήσεις

0

PARKGURU και Ridemind ανακοίνωσαν πολυεπίπεδη συνεργασία στον χώρο των Έξυπνων Μετακινήσεων όπου και οι δυο Startups δραστηριοποιούνται.

Η PARKGURU παρέχει λύσεις Smart Parking, εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογίες blockchain, όπως και πληρωμές με κρυπτονομίσματα μέσα από το ηλεκτρονικό της πορτοφόλι, το GENE Wallet. H εφαρμογή PARKGENE την οποία έχει αναπτύξει, περιέχει περισσότερες από 6 εκατομμύρια θέσεις επαγγελματικών parking σε 8 χιλιάδες πόλεις παγκοσμίως.

Η Ridemind προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσα από την πλατφόρμα της Ridemind ασφαλίζονται από την Allianz Hellas και η οδική βοήθεια καλύπτεται από τη Mondial Assistance.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της PARKGURU και της Ridemind θα εξεταστεί:

  • H χρήση blockchain τεχνολογιών και πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων στο μοντέλο car sharing της Ridemind.
  • H επέκταση χρήσης του κρυπτονομίσματος GENE token και σε άλλες εφαρμογές Έξυπνων Μετακινήσεων.
  • H ενσωμάτωση του παγκόσμιου δικτύου έξυπνου parking της PARKGURU στο λειτουργικό μοντέλο της Ridemind.
  • H από κοινού συμμετοχή σε συνεργατικά ερευνητικά και πιλοτικά Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Χαιρόμαστε για τη νέα συνεργασία που αναπτύσσουμε με τη Ridemind στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεργιών στο χώρο του Smart Mobility, οι οποίες επεκτείνουν τις δυνατότητες και των δύο εταιρειών. Οι έξυπνες πόλεις αρχίζουν με τις έξυπνες μετακινήσεις και αυτές έχουν αφετηρία τις λύσεις Smart Parking. Πιστεύουμε ότι η αυτή η συνεργασία θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στα λειτουργικά μοντέλα και των δύο εταιρειών» δήλωσε ο Μάνος Μακρομάλλης, COO PARKGURU

«H Ridemind είναι μια νέα καινοτόμα επιχείρηση και είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία όπως η PARKGURU έτσι ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνέργειες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε το λειτουργικό μοντέλο μας με υπηρεσίες έξυπνου parking και εξελιγμένων λύσεων για τις πληρωμές. Η συνεργασία κινείται στην κατεύθυνση της επίτευξης των στρατηγικών στόχων της εταιρείας, με βασικό εξ’ αυτών το Smart Mobility», δήλωσε ο Αντώνης Καραλούλης, συνιδρυτής της Ridemind.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συνεργασία ολοκληρώθηκε στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου και οι δύο εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες στο περίπτερο 12 του Digital Greece.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.