Συνεργασία Renault Nissan Mitsubishi με την κινεζική DiDi Chuxing για ένα νέο ρομπο-ταξί!

0

Η μεγαλύτερη συμμαχία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις επίσης μεγαλύτερες συνδυαστικές πωλήσεις, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την «Uber της Κίνας«, DiDi Chuxing για τη παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος για χρήση ταξί στην Κίνα.

Οι Renault – Nissan – Mitsubishi τρέχουν και αυτές προγράμματα παραγωγής ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, όπως και όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, για να είναι έτοιμες επιχειρηματικά μπροστά στα νέα δεδομένα μετακίνησης στην έξυπνη πόλη του αύριο.

Το «αύριο» δεν είναι τόσο μακριά μια και μέχρι το 2022 η συμμαχία θα έχει διαθέσιμα στις εκθέσεις της 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ενώ 40 μοντέλα θα έχουν υψηλό επίπεδο αυτονομίας. Παράλληλα θα είναι έτοιμες οι υπηρεσίες κοινόχρηστης μετακίνησης και με αυτόνομα οχήματα και όχι μόνο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η DiDi εξαγόρασε την Uber Κίνας το 2016 κερδίζοντας τον τοπικό πόλεμο και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί-σε-App στην Κίνα με περίπου 260.000 ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο της, τα οποία αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. το 2020.

Η DiDi θα συνεργαστεί και με άλλους κατασκευαστές όπως για παράδειγμα τους επίσης Κινέζους BAIC, Changan, Zotye, Cherry, Geely αλλά και την KIA μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η συνεργασία της συμμαχίας με την DiDi ενδεχομένως να αφορά και την προμήθεια των μπαταριών του νέου οχήματος.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.