Συνεργασία SEAT – ΙΒΜ για «πράσινες» επιλογές στις αστικές μετακινήσεις

0

Στο πλαίσιο του MWC, η SEAT ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την IBM για την ανάπτυξη ενός App με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν πιο «πράσινες» επιλογές στις αστικές μετακινήσεις.

Στόχος της εφαρμογής είναι να δώσει πληροφόρηση αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία στους χρήστες έτσι ώστε να στραφούν από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα προς τις δημόσιες συγκοινωνίες, το carsharing, τη μοτοσικλέτα και τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Ο «Σύμβουλος Μετακινήσεων» θα χρησιμοποιεί το λογισμικό IBM Watson AI για να μάθει τις καθημερινές συνήθειες των χρηστών και θα τους ενημερώνει καταλλήλως για τον καλύτερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη της εφαρμογής και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε δίκτυα 4G και 5G.

Φυσικά θα προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες καθημερινές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τις προγνώσεις και την τρέχουσα κυκλοφορία αλλά και όλα τα συμβάντα σε μια πόλη κάθε μέρα, ενώ θα ενσωματώνει τα προσωπικά ραντεβού του χρήστη και ιστορικά δεδομένα σχετικά με προηγούμενες επιλογές ταξιδιού, προκειμένου να προτείνει τον καλύτερο τρόπο μεταφοράς, αφήνοντας το αυτοκίνητο στο γκαράζ.

Σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή την ανακοίνωση η SEAT παρουσίασε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα – το Minimó – το οποίο διαθέτει ένα σύστημα ανταλλαγής μπαταριών το οποίο θα του επιτρέψει να επαναφορτίσει πλήρως σε λίγα λεπτά – συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.