Συνεχίζεται η συνεργασία Interamerican – Orange Grove

0

H Interamerican ανανέωσε και φέτος -για πέμπτη χρονιά- τη σχέση συνεργασίας με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα, ως χορηγός του Orange Grove, του incubator και co-working space για Startups.

To Orange Grove ιδρύθηκε το 2013 και από τότε μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 200 ομάδες και διοργανώνει 3 φορές το έτος τον εξαιρετικό διαγωνισμό The Squeeze με συνολικά χρηματικά έπαθλα 75.000 ευρώ στους νικητές.

Κατά το 2017, το Orange Grove προσέθεσε 10 νέες επιχειρηματικές ομάδες, στις υπάρχουσες 30 που φιλοξενούσε ήδη, στα προγράμματα incubation, προσφέροντας εκπαίδευση, mentoring, εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση στους νέους επιχειρηματίες, προκειμένου να διευκολύνει τα πρώτα τους βήματα και να ενισχύσει τη βιωσιμότητά τους.

Επίσης δημιουργήθηκαν καινούριοι χώροι γραφείων για τη φιλοξενία Startups που έχουν «αποφοιτήσει» από το πρόγραμμα και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης.

To Orange Grove με την υποστήριξη της Interamerican και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων πέρυσι διοργάνωσε περισσότερες από 45 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που περιλάμβαναν σεμινάρια, workshops, bootcamps, masterclasses, one-on-one εκπαιδεύσεις και άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα, το πρόγραμμα φιλοξένησε δύο entrepreneurs in residence, τον Robin Schuil και τον Μάριο Ιωαννίδη, που υποστηρίζουν τις startups επιχειρήσεις με τις γνώσεις και το δίκτυό τους.

Imagine: ο εσωτερικός accelerator της Interamerican

Η Interamerican πέρα από την υποστήριξη που παρέχει στο Orange Grove συνεργάζεται για καινοτόμα έργα με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενώ είναι από τις πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι οποίες έτρεξαν εσωτερικό διαγωνισμό ιδεών καινοτομίας, με την ονομασία «Imagine».
Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν υποβληθεί έως σήμερα περισσότερες από 120 νέες ιδέες εργαζομένων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετές από αυτές τις ιδέες έχουν μπει σε φάση επιτάχυνσης και εσωτερικής υλοποίησης στη λειτουργία και τα ασφαλιστικά προϊόντα της Interamerican.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.