Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Visa Innovation Program

0

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Visa Innovation Program, ένα πρόγραμμα που συνδιοργανώνει η Visa με την Crowdpolicy, το οποίο στοχεύει στην προώθηση νέων τρόπων πληρωμών και στον εμπλουτισμό του ψηφιακού εμπορίου για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.

To Visa Innovation Program θα λειτουργήσει ως μία συνεργατική πλατφόρμα όπου τα fintechs και οι συνεργάτες της Visa θα δουλέψουν μαζί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς μέσω συγκεκριμένων προτάσεων. Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές από μετρητά σε χρήση καρτών σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: τις ημερήσιες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό, τις μετακινήσεις καθώς και συναλλαγές προς καταναλωτή (G2C), καταναλωτή προς δημόσιο (C2G), επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B) και Peer to Peer (P2P).

Ομάδες – Νεοφυείς εταιρείες – Επιχειρήσεις

Το κοινό-στόχος του προγράμματος είναι κυρίως μεγάλες και μικρού μεγέθους fintech εταιρείες με ολοκληρωμένη ή ημιλειτουργική λύση που ανταποκρίνεται πλήρως ή εν μέρει στις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα θα υποδεχθεί επίσης μικρότερες εταιρείες καλύπτοντας τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο φιλικό προς τη Visa οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών και στην απόδειξη της αξίας της ιδέας τους.
Οι fintechs που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων, ειδικών, εκπαιδευτών, και στο παγκόσμιο δίκτυο της Visa, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού, στην ανάπτυξη του λειτουργικού πρωτοτύπου, στον προγραμματισμό καθώς και σε άλλους τομείς, καθόλη τη διάρκεια των 5μηνης διαρκείας κύκλων του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν μια ανθρωποκεντρική σχεδιαστική προσέγγιση και θα αξιοποιήσουν τη μέθοδο της συνδημιουργίας καθώς και την μέθοδο ανοιχτής καινοτομίας σε μια προσπάθεια να προσαρμόσουν τις υφιστάμενες λύσεις τους σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προκλήσεις της αγοράς. Θα ενθαρρύνει επίσης τις fintech εταιρείες να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Visa Developer Platform (VDP), η οποία προσφέρει απλοποιημένη και φιλική προς το χρήστη πρόσβαση σε πολλά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Visa, μέσω διασυνδέσεων προγραμματισμού εφαρμογών (ΑPIs), επιτρέποντας στον καθένα να μετατρέψει πρωτοπόρες ιδέες σε νέες εμπειρίες ψηφιακών συναλλαγών, καλύπτοντας ταυτόχρονα τα τεχνολογικά πρότυπα.

Τομείς

Οι ομάδες θα δημιουργήσουν και θα αναπτύξουν λύσεις στους παρακάτω τομείς: Νέοι Tρόποι Συναλλαγών, Μετακινήσεις, Ημερήσιες Δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών, Εισερχόμενος Τουρισμός, Πόροι.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται για όλον τον Αύγουστο ενώ η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα προσφέρει παροχές, όπως:
  • Καθοδήγηση (Καθοδήγηση και συμβουλευτική σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο)
  • Ανάπτυξη MVP (Ταχεία ανάπτυξη για οικονομικά βιώσιμες ιδέες)
  • Έμπνευση
  • Visa Developer Platform
  • Δικτύωση (Δικτύωση με έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος fintech)
  • Χώρος Εργασίας (Παροχή σύγχρονων υποδομών με ευχάριστο περιβάλλον)
  • Επιχειρηματικές Ευκαιρίες (Ενδεχόμενο συνεργασίας και διεξαγωγής πιλοτικού PoC με την VISA)

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.