Σύστημα ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού δημιουργούν Visa, First Data και Samsung

0

Visa, First Data και Samsung συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός συστήματος mobile πληρωμών, το οποίο θα ονομάζεται SoftPOS και δεν θα χρειάζεται κανένα είδος εξοπλισμού για να λειτουργήσει, σύμφωνα με το Finextra.

Αντί αυτών, το σύστημα θα χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC που θα είναι ήδη ενσωματωμένη σε smartphones και tablets, και θα δέχεται πληρωμές από ανέπαφες κάρτες και άλλες συσκευές με λειτουργία NFC.

Η Visa θα διευκολύνει τις ανέπαφες πληρωμές, η First Data (που ανήκει πλέον στην Fiserv) θα διαχειριστεί τον διακανονισμό των συναλλαγών μέσω μιας εφαρμογής για κινητά και η Samsung θα είναι υπεύθυνη τόσο για τα μέτρα ασφαλείας του SoftPOS όσο και για την παροχή των συσκευών.

Το SoftPOS θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά στην Πολωνία μέσα στο έτος και στη συνέχεια θα λανσαριστεί επίσημα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία-Ειρηνικό.

«Το SoftPOS έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρηματιών και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πραγματοποιούν καθημερινές πληρωμές, διευκολύνοντας την εύκολη, γρήγορη και ασφαλή επεξεργασία ανέπαφων συναλλαγών», δήλωσε ο John Gibbons, επικεφαλής της Fiserv.

Share.

Comments are closed.