Τα Δικοινοτικά Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου για 9η χρονιά με έπαθλο 750.000 ευρώ

0
Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, της easyJet και του easyGroup, ανακοινώνει την έναρξη των «Δικοινοτικών Βραβείων Στέλιος Χατζηιωάννου 2017», τα οποία διοργανώνονται στην Κύπρο για ένατη συνεχόμενη χρονιά.
Η έναρξη των Βραβείων ακολουθεί χρονικά τις ιστορικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία τον περασμένο μήνα, ανάμεσα στην Ελληνο-Κυπριακή και την Τουρκο-Κυπριακή κοινότητα και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, με στόχο να δοθεί λύση στο πρόβλημα που μετρά 43 χρόνια και διχάζει το νησί.

Ο στόχος της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής δράσης του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου είναι να ενδυναμώσει τους κοινωνικό-οικονομικούς δεσμούς και να ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα στις κοινότητες των Ελληνο-Κυπρίων και των Τουρκο-Κυπρίων στο νησί. Αυτή τη χρονιά, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου θα προσφέρει το ποσό των 750.000 ευρώ (αυξήθηκε το ποσό κατά 50%, συγκριτικά με αυτό που προσφέρθηκε το 2016), ανταμείβοντας 75 δικοινοτικές ομάδες με 10.000 ευρώ την κάθε μια. Από το 2009 και μέχρι και αυτή τη χρονιά, έχει διατεθεί το συνολικό ποσό των 2.75 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να ευνοηθούν οι συνθήκες μακροχρόνιας ειρήνης στο νησί.

Το 2016, τα Βραβεία συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, αριθμό συμμετοχών, με περισσότερες από 200 ομάδες να διεκδικούν ένα από τα 50 βραβεία. Σε συνέχεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε την περσινή χρονιά, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσα από την επίσημη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook Stelios Philanthropic Foundation. Το group ‘Stelios Cyprus BiCommunal Awards’ στο Facebook αριθμεί περίπου 2.000 μέλη και παρέχει άμεση και εύκολη επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες που θα λάβουν μέρος στα Βραβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η συμμετοχή Ελληνο-Κύπριων και Τουρκο-Κύπριων ομάδων που έχουν μεταξύ τους κάθε μορφή συνεργασίας: επιχειρηματική, καλλιτεχνική, αθλητική, ΜΚΟ και προσωπική.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής των Βραβείων που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2017 στη Λευκωσία.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.