Τα δύο τρίτα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου χρησιμοποιούν Machine Learning

0

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Conduct Authority) διενήργησαν κοινή έρευνα για να διαπιστώσουν εάν και πώς οι βρετανικές τράπεζες και οι εταιρείες που προσφέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση (Machine Learning).

Η έρευνα στάλθηκε σε περίπου 300 επιχειρήσεις του κλάδου, από τις οποίες μόνο οι 106 επέλεξαν να συμμετάσχουν. Οι διοργανωτές της έρευνας αναγνωρίζουν ότι οι απαντήσεις αυτές δεν είναι στατιστικά αντιπροσωπευτικές για ολόκληρο τον κλάδο, ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν ήδη κάποια μορφή Machine Learning.

Κατά μέσο όρο, οι εφαρμογές ML χρησιμοποιούνται σε δύο επιχειρηματικές περιοχές και αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το ML χρησιμοποιείται συνηθέστερα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της απάτης, καθώς και για την αναγνώριση προσώπου των πελατών. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, την εμπορική τιμολόγηση και την γενική τιμολόγηση και πραγματοποίηση ασφαλίσεων. Ο τραπεζικός και ασφαλιστικός τομέας παρουσιάζει την πιο προηγμένη ανάπτυξη του Machine Learning.

Όσον αφορά τους κινδύνους που σχετίζονται με το ML, οι περισσότεροι ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει υφιστάμενους κινδύνους και όχι να δημιουργήσει νέους. Όσον αφορά τα εμπόδια για την εφαρμογή του Machine Learning, οι επιχειρήσεις απάντησαν ότι τα εσωτερικά ζητήματα όπως τα παλαιότερα συστήματα IT και οι περιορισμοί των δεδομένων είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

 

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.