Τα κρυπτονομίσματα παίρνουν την κατιούσα;

0

Ύστερα από μήνες ανόδου, φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή τα ψηφιακά νομίσματα να πάρουν την κατιούσα, ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθούν κάπου «πιο λογικά».

Τους τελευταίους μήνες, τα κρυπτονομίσματα είχαν επιδείξει τρομερή άνοδο με το Bitcoin να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αγγίζοντας το 70%, τις δύο τελευταίες μέρες, τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν μείωση περίπου 20% με την αξία τους να μειώνεται στα 142 δισ. δολάρια από 180 δισ. που ήταν το Σαββατοκύριακο.

 

cryptocurrency

Από τον παραπάνω πίνακα βλέπουμε ότι το Bitcoin τις δύο τελευταίες μέρες μειώθηκε κατά 16,5% και το Ethereum, ο μεγαλύτερος αντίπαλός του κατά 23,5%.

Πρόκειται για μια πτώση που δεν θα ξεχαστεί εύκολα και φαίνεται να συνεχίζει. Βέβαια, στην πράξη αυτό δεν σημαίνει ότι το Bitcoin δεν είναι κερδοφόρο, καθώς απλά βρίσκεται πλέον στα επίπεδα που βρισκόταν πριν λίγο καιρό και που πάλι ήταν υψηλά.

Ίσως όμως δείχνει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι η επένδυση για κάποιους που θέλουν μια σταθερή μετοχή. Ποια επένδυση όμως μπορεί να είναι τόσο σταθερή έτσι κι αλλιώς;

Το γιατί έγινε ξαφνικά η πτώση φαίνεται να αποδίδεται στο γεγονός ότι η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση για την αρχική προσφορά κερμάτων (Initial Coin Offering) κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στα κρυπτονομίσματα.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.