Τα πιο «πολυσύχναστα» εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης

0

Η Eurostat δημοσίευσε τελευταία στοιχεία σχετικά με τον «όγκο» των εμπορευμάτων που περνούν από τα Ευρωπαϊκά λιμάνια. Τα στοιχεία, που είναι για το 2017, δείχνουν ότι τα είκοσι μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης αντιστοιχούν στο 39% των συνολικών εμπορευμάτων. Δέκα από τα είκοσι πρώτα λιμάνια του 2017 βρίσκονται στη Μεσόγειο, οκτώ στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας και τα υπόλοιπα δύο στην ακτή του Ατλαντικού.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά το πιο «πολυσύχναστο» λιμάνι, με μεγάλη διαφορά. 433,293 τόνοι εμπορευμάτων πέρασαν από αυτό το 2017, αριθμός που αντιστοιχεί στο 9% του ευρωπαϊκού συνόλου. Το κοντινό λιμάνι της Αμβέρσας «ήρθε» δεύτερο, με 201,202 τόνους, ενώ το λιμάνι του Αμβούργου είχε τον τρίτο μεγαλύτερο όγκο εμπορευμάτων με 118,761 τόνους.

Infographic: Europe's Busiest Cargo Ports | Statista

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.