Τα προγράμματα ενίσχυσης Startups της Ericsson

0

Με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα  συνέντευξη που μας έδωσε ο Antonio Autolitano, Director, Head of Core Cloud Engagement, Region Mediterranean της Ericsson και δημοσιεύσαμε στο EMEA.gr θα κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση όλων των προγραμμάτων επιτάχυνσης Startups της Ericsson.

Ego Programme
To Ego Programme το τρέχει το Foundation Lars Magnus Ericsson στην Ιταλία και έχει στόχο να μεταμορφώσει καινοτόμες ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Τέσσερις επιλεγμένες Startups θα δουλέψουν για ένα έτος στις εγκαταστάσεις της Ericsson στη Ρώμη και θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους τεχνολογικούς και επιχειρηματικούς πόρους της εταιρείας έτσι ώστε να αναπτύξουν και να τεστάρουν τις ιδέες τους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και απο σειρά μεγάλων πανεπιστημίων της Ιταλίας.

Ericsson Innovation Awards
O ετήσιος διαγωνισμός καινοτομίας επιλέγει τέσσερις ομάδες φοιτητών με τις καλύτερες ιδέες, μετά απο ψηφοφορίες και μια λίστα δέκα ομάδων απ’ όλο τον κόσμο. Ο τελικός γίνεται κάθε χρόνο, στο τέλος Μαΐου, στην Στοκχόλμη και η ομάδα που θα κερδίσει εκτός απο ένα χρηματικό έπαθλο θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί κάνοντας πρακτική άσκηση στην Ericsson.

Ericsson Garage
Πρόκειται για έναν τεχνολογικό incubator ο οποίος τρέχει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Kista, ένα προάστιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, για μια διάρκεια 3-9 μηνών. Εκτός απο την Σουηδία ετοιμάζονται κέντρα στη Βουδαπέστη και στην Silicon Valley. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Ericsson και θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν (MVP) αλλά και να δημιουργήσουν εταιρεία έτσι ώστε να βγει το προϊόν στην αγορά.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ericsson συμμετέχει και στο πρόγραμμα The Accelerator της Metavallon.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.