Τα φάρμακα για τον καρκίνο αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τις φαρμακοβιομηχανίες

0

Οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων για τον καρκίνο είναι ήδη πολύ πιο «μπροστά» από εκείνες άλλων φαρμάκων και τα έσοδα που παράγονται από αυτά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το 2024.

Αυτό υποστηρίζει έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την συμβουλευτική εταιρεία Evaluate, η οποία αναλύει τις τάσεις στον φαρμακευτικό τομέα, και δημοσίευσε η Statista.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της έκθεσης, τα ογκολογικά φάρμακα έφθασαν τα 123,8 δισ. δολάρια σε πωλήσεις το 2018, ποσό υπερδιπλάσιο από το επόμενο στοιχείο του καταλόγου, που είναι τα φάρμακα που θεραπεύουν τον διαβήτη, με πωλήσεις 48,5 δισ. δολαρίων. Μέχρι το 2024, οι πωλήσεις φαρμάκων για τον καρκίνο αναμένεται να διπλασιαστούν σχεδόν στα 236,6 δισ. δολάρια.

Τα φάρμακα κατά του καρκίνου είναι εξαιρετικά ακριβά και το κόστος θεραπείας καρκίνου ξεπερνά τα 100 χιλ. δολάρια ανά ασθενή, με αποτέλεσμα να δημιουργούν υψηλά έσοδα. Τα χρήματα που διοχετεύονται στην έρευνα για τον καρκίνο σημαίνουν την εμφάνιση νέων φαρμάκων, αλλά και αύξηση στην τιμή τους, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες χρεώνουν ένα ασφάλιστρο για τα νέα φάρμακα που ερευνώνται και κυκλοφορούν.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.