Τι κάνει ξεχωριστό το Trade Club Alliance;

0

Χθες η Eurobank παρουσίασε με κάθε επισημότητα την συμμετοχή της ως ένα από τα πρώτα μέλη της τραπεζικής «συμμαχίας», Trade Club Alliance (TCA) στο οποίο σήμερα εκπροσωπούνται 14 χρηματοπιστωτικοί όμιλοι μεταξύ των οποίων και η ισπανική Banco Santander με πρωτοβουλία και συντονισμό της οποίας ιδρύθηκε αυτή τη τραπεζική συμμαχία.

Για αυτό το λόγο στην Αθήνα αυτές τις ημέρες βρίσκονται εκπρόσωποι και από τα 14 μέλη αυτής της τραπεζικής συμμαχίας η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και συντονισμό της ισπανικής Banco Santander, καθώς στην ελληνική πρωτεύουσα φιλοξενείται, για πρώτη φορά, εκτός Ισπανίας και Μαδρίτης η ετήσια γενική συνέλευση του TCA. Ενδεικτικό της δυναμικής που προσδίδει στις ελληνικές επιχειρήσεις η συμμετοχή της Eurobank σε αυτή τη διεθνή τραπεζική συμμαχία είναι επίσης το γεγονός πως φέτος, για πρώτη φορά, ο 8ος κύκλος της πρωτοβουλίας Go International της τράπεζα, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 – 14 Νοεμβρίου 2018, θα φέρει τη «σφραγίδα» του Trade Club Alliance.

Τι κάνεις όμως ξεχωριστό το Trade Club Alliance; Το γεγονός πως μέσω της συμμετοχής των 14 χρηματοπιστωτικών ομίλων οι περίπου 1.200 ελληνικές εταιρείες – μέλη – μπορούν να «δουν» περισσότερα από 60.000 μέλη σε πάνω από 50 χώρες αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση για την προσπάθεια εξωστρέφειας, όχι μονάχα των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα η συμμετοχή στο TCΑ προσδίδει κύρος και πιστοποίηση που σε αυτή τη φάση χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις στόχο έχουν τις αγορές του εξωτερικού.

Share.

About Author

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος και επικεφαλής του Startupper.gr.

Comments are closed.